Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Ring oss på 0176 710 00
Ring oss på 0176 710 00
Göm
Starta ny chatt

Norrtälje kommun knackade dörr i skärgården

9 januari 2019

Syftet med operation dörrknackning bland öarna är att se till så att alla invånare är i säkerhet efter stormen Alfrida och får den information de behöver.

Stormen Alfrida visade hur sårbart vårt digitala samhälle kan vara. Många i Norrtälje kommun förmodas vara utan digital kontakt på grund av avbrotten i elnätet och mobilnätet. Det enda sättet utöver radio för att få fram viktig information till invånare utan digital täckning är tryckt media.

Så det blev till att använda sig av analog kommunikation för kommunen.

30 000 direktbrev delades ut till kommuninvånare, foldrar och affischer tryckts upp för att se till så att alla som är utan mottagning ska få information. Medarbetare från Norrtälje kommun åker ut i skärgården med hjälp av Sjöräddningssällskapet och Roslagens Sjövärnskår för att prata med skärgårdsbor och se vilken typ av stöd som eventuellt kan behövas.

Under tisdagen besöktes öarna Arholma, Tjockö, Norröra, Söderöra, Sundskär, Sundholmen, Marö, Stomanrö, Gräskö och Lilla Gräskö. Under onsdagen besöktes Hemmarö, Ängsö, Granö, Västerö, Skälsbottna, Gisslingö och Lidö.

Syftet med operation dörrknackning är att se till så att alla invånare är i säkerhet och får den information de behöver.  Utöver att knacka dörr så delar Norrtälje kommuns medarbetare ut foldrar med information om hur man ska klara strömavbrottet och hur man får hjälp vid behov.

Teamet konstaterar att det är svårt för invånare i skärgården att få kontakt med yttervärlden eftersom det är en dålig mobiltäckning och strömmen lyser med sin frånvaro på många håll.  Men ett tydligt intryck av rundresan är att skärgårdsborna vet hur man klarar en svår situation och är väl rustade samt vana vid att ta hand om varandra

– Jag är imponerad. Det finns en stark beredskap därute. De har en stark sammanhållning och man har koll på varandra, säger Bo Hamrin Norrtälje kommun.

Vi uppdaterar löpande och du kan följa vad som händer efter stormen Alfrida här.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.