Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Detta har hänt efter stormen Alfrida

Den 2 januari 2019 vaknade många av kommunens invånare till en stor förödelse efter stormen Alfridas framfart. Norrtälje kommun tog händelsen på stor allvar och här kan du läsa några av de åtgärder som vidtogs och information som gavs dagarna efter stormen.

Visa omtanke till varandra

Fredag 25 januari

11:15 Nu är bara ett fåtal hushåll utan ström. Läget har återgått till det normala, så också alla öppettider.

Måndag 14 januari

12:10 Norrtälje kommuns stab växlar till stabsberedskap.

11:40 Alla deltidsbrandstationer är nu obemannade, men vid behov av hjälp finns information med kontaktuppgifter på plats.

09:05 Antalet hushåll utan ström minskar varje dag, men fortfarande har omkring 4 500 av Vattenfalls kunder strömavbrott, enligt de senaste uppgifterna från elbolaget.

Fredag 11 januari

16:45 Länsstyrelsen manar till försiktighet i skogarna. Läs mer ...

12:45 Vi får många frågor om reservkraftverk och hur man ska skydda sitt hus. När det gäller reservkraftverk, hänvisar vi till Vattenfall. Angående vintersäkring av huset, hjälper försäkringsbolagen till med att ge tips och råd. Här är länkar till information på några av försäkringsbolagens webbplatser:

Vintersäkra huset (Villaägarnas riksförbund)

Så undviker du frysskador (Trygg hansa)

Vintersäkra ditt fritidshus (Länsförsäkringar)

Torsdag 10 januari

15:00 Lokal på Björkö öppnar upp: Björkö-Arholma hembygdsgård kommer att vara öppen dygnet runt. Här finns tillgång till toalett, en dusch, tvättmaskin och hushållsspis. Obemannad. Adress: Stora Marumsvägen, Björkö. Koordinater 59.860477, 19.034347.

13:00 På presskonferensen meddelades att prognosen för när strömmen kommer tillbaka för Vattenfalls kunder på fastlandet flyttats fram till 11-25 januari. Prognosen för skärgårdsöarna utan fastlandsförbindelse är sen tidigare 18-25 januari. Här kan du läsa om och se presskonferensen. 

08:30 Presskonferens nummer två om stormen Alfrida tillsammans med Vattenfall. Post- och telestyrelsen är även på plats, 10/1 kl. 11.30. Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot andra än ackrediterad media men alla kan följa presskonferensen direkt via vår Facebooksida eller i efterhand här på webben. 

Onsdag 9 januari

14:30 Vid behov av annat boende efter stormen: Så här kan du gå till väga.

13:00 Öppettiderna för trygghetsstationer uppdaterade. Brandstationerna i Älmsta, Hallstavik, Rimbo och Blidö är öppna 07:00-10:00 samt 17:00-20:00. Behöver du hjälp på andra tider så finns telefonnummer till yttre befäl på dörrarna till stationerna. Norrtälje trygghetstation är bemannad dygnet runt. 

10:57 I avvaktan på vidare inventering av parkskogar avråds barn att leka i områden där det finns risk att skadas av exempelvis nedfallna träd eller ledningar.

Tisdag 8 januari

15:30 Prognosen för när elen ska vara tillbaka för vissa kunder har flyttats fram från 10 januari till 18-25 januari, meddelar Vattenfall. Gäller framför allt öar i skärgården. Läs mer här.

14:30  Biståndshandläggare inom äldreomsorgen (SoL Äldre) har förlängda öppettider 8:00-17:00 fram till 10 januari och  nås via mottagningsenheten på telefonnummer 0176 714 17. 

13:00   Vi har säkrat och tagit bort träd från kommunens gator, centrala parker och lekplatser i kommunen. Den här veckan inventeras övriga parkskogar och motionsspår. Platser som inte anses säkra kommer att stängas. Läs mer här.

07.30 Vädervarningen för Roslagskusten sänkt till en klass 1 varning.

Måndag 7 januari

16:30 Håll koll på vädret! SMHI har utfärdat en klass 2 varning för Roslagskusten med snöfall som kan ge kraftig drivbildning. 

16:00 Stormen Alfrida har slagit hårt mot Roslagen och på måndagens presskonferens samlades viktiga aktörer för att berätta om läget just nu och svara på medias frågor. Här finns artikel och film från presskonferensen.

15:00 Vi får många frågor om hur man ska hantera livsmedel som måste kasseras. Här hittar du några svar.

11:00 Information om presskonferens

10:00 Uppdatering av kontaktuppgifter

Söndag 6 januari

Utan vatten och el i Nysättra med omgivning? Nu finns det möjlighet för alla att hämta vatten och värma mat på Nysättrahemmet. Dörren till gamla delen (röda träfasaden) står uppställd. I köket finns vatten och möjligheter att värma mat. Dela och berätta för dem som bor i närheten!

Lördag 5 januari

Det är fortfarande många som har kallt hemma och som inte kan använda dusch och toalett. Därför har vi nu öppnat Edsbro sporthall och Vätö skolas sporthall samt Rådmansö sporthall för alla som behöver en varm plats att vara på, ta en dusch eller använda toaletter.

Fredag 4 januari

Är du drabbad efter stormen Alfrida kan du nu låna dusch kostnadsfritt på våra tre badhus i Rimbo, Hallstavik och Norrtälje. Läs mer.

Kommunens kontaktcenter kommer ha öppet på lördag och söndag mellan klockan 09.00 och 15.00. Kontakta oss om du har frågor! Telefon 0176-710 00 eller kontaktcenter@norrtalje.se.

På vår webb hittar du även en uppdaterad FAQ med vanliga frågor och svar.

Torsdag 3 januari

Idag har vi öppnat alla kommunens brandstationer så att de som behöver värma sig, hämta vatten, sova eller ladda mobiler kan få göra det i väntan på att elbolagen ska få igång el-leverans till alla fastigheter i kommunen.

Onsdag 2 januari

Den gångna nattens hårda vindar skapar störningar i Norrtälje kommun. Det är många träd som fallit och blockerar bland annat vägar. Undvik att köra bil och måste ni ut och köra var extra försiktiga och anpassa körsätt efter väder och väglag.

 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.