Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Stadsbiblioteket gör om barnavdelningen

29 januari 2019

Under februari byter barnavdelningen på Norrtälje stadsbibliotek skepnad. Den gamla barnavdelningen – tornet, grottan och gradängen längst fönstret försvinner och en ny barnavdelning växer fram.

Den gamla barnavdelningen inbjöd till högljudd lek och kritik har flera gånger framförts gällande säkerhet och syfte. Den höga ljudnivån som uppstått när många barn vistats på barnavdelningen har varit störande för både bibliotekspersonalen och besökare på biblioteket.

Det finns många platser i samhället där barn kan leka och röra på sig. Biblioteket ska vara en plats som stimulerar läsning och intresset för berättelser och böcker. Därför skapar vi nu en ny barnavdelning som stämmer överens med dessa mål och våra ledord vid planeringen har varit fantasi, nyfikenhet och kreativitet.

Temat för den nya barnavdelningen är skärgården och havet med passande boktråg och annan inredning. Det kommer att finnas mysiga sittplatser där barn och vuxen kan sitta tillsammans utan att störas av det som händer runtomkring. En tanke har även ägnats åt det praktiska så som upphängning av ytterkläder och avtagning av skor.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.