Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Spännande kulturutbud för skolbarnen i vår

8 januari 2019

Norrtälje kommun satsar på kultur även för skol- och förskolebarnen. Nu är vårens program klart och skolorna kan boka in sig på de evenemang som lockar mest.

Hanna Lundmark är barnkulturproducent på kultur- och fritidskontoret och den som satt ihop programmet för vårterminen. Här kan lärarna välja de aktiviteter som passar klassen bäst, och här finns även några öppna program som alla kan gå på, barn som vuxna.

Varför är det viktigt att kommunens skol- och förskolebarn får ta del av kultur?

- Det är en oersättlig pusselbit för att utvecklas som människa. Kultur utvecklar identitet, språk, känslor och ger kunskap som ökar förståelsen för eleven själv och sin omvärld, säger Hanna Lundmark.

Vad är du mest nöjd med i vårens utbud?

- Att ”De passant” kommer! Det är belgisk grupp som heter ”Laika” som bjuder på en väldigt fin och spännande historia om att lämna sitt hem och hur det är att komma till en ny plats. Dans och teater av högsta klass!

Vilken trend är det som gäller inom barnkulturen just nu?

- Just nu ser jag mycket genusföreställningar, som kan tolkas som en reaktion mot vårt könsnormativa samhälle. Sen är digitala hjälpmedel på framfart med mycket projektion och annan interaktiv teknisk rekvisita, säger Hanna Lundmark.

Här hittar du mer information om kulturutbudet för skola och förskola.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.