Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Premiär för finsk filmklubb

21 januari 2019

I december firades den finska kulturveckan i Norrtälje. Satsningen på finsk kultur fortsätter - nu med en ny filmklubb.

Måndagen den 21 januari är det premiär för den finska filmklubben i Norrtälje. Filmen visas i Folkets Hus filmsalong, och första filmen på programmet heter Skratta eller dö (Soumen hauskin mies) som släpptes 2018.

Det är en verklighetsbaserad historia som utspelar sig sommaren 1918, då inbördeskrigets strider var över och tiotusentals röda satt inspärrade på fångläger utanför Helsingfors. En av dessa är Arbetsföreningens teaterledare, utnämnd till Finlands roligaste man men klassad som politiskt farlig. Han döms till döden men han och hans teatergrupp erbjuds en makaber möjlighet: om de lyckas få en publik bestående av fångvaktare att skratta slipper de dödsdomen. Filmen har inslag av svart humor, och är samtidigt en hommage till teaterkonsten och skådespelararbetet.

”Skratta eller dö” visas klockan 15.00 på Folkets Hus Norrtälje. Filmen spelas på finska och textas på svenska.

- Vi kommer att visa en film i månaden i den finska filmklubbens regi, och urvalet görs av kultur- och fritidskontoret tillsammans med de finska föreningarna, säger kommunens kultursekreterare Eva Rosén Lundqvist.

Den finska filmklubben kommer att visa film klockan 15.00 följande datum:

21/1, 25/2, 25/3 samt 15/4.

- Om det blir ett stort intresse kanske vi ökar antalet visningar, säger Eva Rosén Lundqvist.

Den finska filmklubben är gratis och öppen för alla.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.