Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Futuristisk konstnär till stadsbiblioteket

30 januari 2019

Torsdagen den 31 januari får Norrtälje stadsbibliotek ett sällsynt spännande besök. Författaren och konstnären Simon Stålenhag kommer och berättar om sina scifi-inspirerade konstböcker.

En viss målgrupp gjorde ett extra högt glädjeskutt när nyheten i kommunens kulturkatalog  blev känd: Simon Stålenhag kommer till Norrtälje stadsbibliotek!

Simon Stålenhag är författare och konstnär och har gjort sig känd genom böckerna Ur varselklotet (2014), Flodskörden (2016) och Passagen (2017). Dessa futuristiska skapelser har väckt stor uppmärksamhet och genererat lovord bland såväl läsare som kritiker.

- Det här kan vara en av de mest populära personer som har besökt Norrtälje bibliotek. Simon Stålenhags retrofuturistiska målningar av ett svenskt 80-tal har spridits över hela världen och hans böcker ska nu bli både film och tv-serie i USA.

- Det är också ett program vi tror kan locka publik i många olika åldrar. Simons målningar är fyllda med robotar, häftiga teknikprylar, dinosaurier, svensk nostalgi och vackra naturskildringar, där finns något för alla, säger Louise Gladnipa, enhetschef på Norrtälje stadsbibliotek.

Under torsdagskvällen bjuds publiken på ett samtal kring Stålenhags konst, det blir bildvisning och han kommer att berätta om några av sina målningar. Det kommer också finnas tid för publikens frågor och han stannar kvar på en signering efteråt. Det kommer dock inte att finnas böcker att köpa på plats så den som vill ha ett verk signerat bör ta med en egenhändigt inhandlad bok.

Programmet äger rum torsdagen den 31 januari klockan 19.00 på Norrtälje stadsbibliotek. Välkommen!

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.