Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Ung Fritid säljer konst för Musikhjälpen

7 december 2018

Ung Fritid deltar även i år med att samla in pengar till Musikhjälpen, som startar måndag den 10 december i Sveriges Radio P3. Passa på att köpa någon av tavlorna som nu säljs för ändamålet.

I entrén mellan badhuset, fritidsgården och biblioteket har väggarna fyllts med nyskapad konst, och det är ungdomarna som brukar besöka fritidsgården Punkten i Rimbo som är konstnärerna bakom verken. Ung Fritid i Norrtälje kommun har under flera år engagerat sig i Musikhjälpen, den välgörenhetssatsning Sveriges Radios P3 gör varje år, och så blir det även i år.

- Vi har alltid en storbilds-tv påslagen på gården under Musikhjälpenveckan, och vi brukar lyfta upp det ämne som är aktuellt för året. Vi kommer samla in pengar med insamlingsbössor och genom försäljning av allt från försäljning av kondomer till tavlor, säger Tommie Jansson, fritidsledare på Punkten i Rimbo.

Samlade in pengar i fjol
Förra året samlade Ung Fritid in 6 319 kronor till Musikhjälpen, och förhoppningen är att få ihop ännu mer den här gången. Du kan alltså även i år bidra genom att  köpa någon eller några av de tavlor som hänger i entrén  till valfritt pris. Det gäller att vara snabbt på plats om man vill försäkra sig om att lägga vantarna på sin favorit.

Varje år har Musikhjälpen ett tema, och i år är det ”Alla har rätt att funka olika”. Programmet direktsänds från Lund och lyssnarna lämnar bidrag på olika summor, företag skänker gåvor och olika auktioner annonseras.

Utöver konsten på Punkten finns det mer klassiska insamlingsalternativ som den digitala insamlingsbössan. Du kan bidra till Ung Fritids insamling genom att dels lägga ett bud på någon av tavlorna, dels skänka en slant via den digitala bössan, som du hittar här

Även Norrtälje bibliotek deltar i Musikhjälpen, och du hittar bibliotekens insamlingsbössa via den här länken.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.