Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Se staden med niornas ögon

18 december 2018

Under två olika perioder har niondeklassare i kommunen dokumenterat staden ur sitt perspektiv. Nu visas bilderna från Skapande Skola-projektet runt om i Norrtälje stad. Utställningen pågår till och med den 14 januari.

Drygt 400 bilder, både rörliga och stillbilder, blev resultatet av Skapande Skola-projektet ”Perspektiv på staden”. Nu kan du ta del av niondeklassarnas perspektiv och syn i en rad olika utställningar som pågår runt om i Norrtälje stad. Under vissa tider kan du se utställningen inne i busstationens väntrum, även turistbyrån Visit Roslagen visar bilder under vissa tider. I fönstret på Norrtälje Konsthall visas både fotografier och filmer liksom ute på stan.

Utställningen pågår till och med den 14 januari.

- Eleverna har haft en två timmar lång workshop tillsammans med oss där vi har pratat om perspektiv och inramning. Sedan har de varit ute och använt sin egen fantasi, säger Helena Lambert, som tillsammans med Katarina Rosén hållit i projektet för niorna.

Eleverna har jobbat i två olika omgångar, och utgångspunkten har varit en utställning på Norrtälje konsthall. Den ena gruppen såg Lauri Astalas utställning ”Twin cities”, den andra såg Katja Petterssons utställning ”Brytpunkter”. Samarbetet med Konsthallen har lett till diskussioner om att se saker ur olika perspektiv. Och det har i sin tur lett fram till resultatet som nu visas i utställningen.

- Det kom många bilder på skor, vilket var lite kul. Många av eleverna har också agerat uteliggare, genom att helt enkelt ligga på marken. Det är intressant att testa att se sin stad utifrån en utsatt människas perspektiv, säger Helena Lambert.

Här kan du ta del av bilderna:
Norrtälje konsthall. Se bilder och filmer i fönstret mellan klockan 07.00 och 22.00. Utställningen pågår till och med den 14 januari.
Norrtälje busstation. Ett urval av bilderna visas i ett bildspel följande tider: 12.00-13.00, 15.30-16.30, 18.00-19.00, 21:00-22:00.
Posthusgatan 10. Bilderna visas i skyltfönstret.
Visit Roslagen/Turistbyrån. Bildspel visas i fönstret dygnet runt.
Norrtälje stadsbibliotek. Se bilder och filmer i fönstret under bibliotekets öppettider. Utställningen pågår till och med den 14 januari.

Läs mer om Skapande Skola här

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.