Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Klassisk start på nya året

10 december 2018

På nyårsdagen bjuds det på en klassisk nyårskonsert med både kända och nya stycken. Det blir opera, det blir en ung cellostjärna – och en hel del hyss och bus.

Kan man börja det nya året bättre än med lite kulturell spis? På nyårsdagen fylls scenen i Roslagsskolans aula med idel proffs, då en symfoniorkester med 18 musiker, en kör, två operasångare samt en ostyrig dirigent.

Anders Blom är konstnärlig ledare för projektet och jobbar till vardags på Kungliga Operan i Stockholm. Han är både sångare och cellist och kommer att leda arbetet inför konserten i Norrtälje, och samtidigt försöka se till att den nyckfulle dirigenten Riccardo Blomskij håller sig i schack.

- Riccardo Blomskij skänker lite krydda till anrättningen och jag gissar att det kommer att bli lite hyss, säger Anders Blom.

Tenor och sopran på scenen
På scenen kommer tenoren Florian Voss samt sopranen Sanna Gibbs att framföra en rad kända operaarior, några tillsammans med Roslagens vokalensemble. Det blir exempelvis Je veux vivre från operan Romeo och Julia, Chacun le sait  samt A mes Amis  från Donizettis Regementets dotter. Det blir Puccini, Verdi och givetvis dyker även nyårsklassikern An der schönen blauen Donau uppi repertoaren.

Den som brukar titta på På Spåret i SVT kommer också att känna igen tonerna till Lumbyes stycke Kobenhavns Jernbanedamp Galop. Samme Lumbye är även representerad med Champagnegaloppen, ytterligare ett välkänt glatt stycke.

- Det blir en del vals, det blir lite galopp. En del människor kan bli lite rädda när de hör talas om opera, men det finns så många olika typer av opera. Här handlar det om hitmusik och traditionella glada låtar för att skapa en positiv anda i det nya året, säger Anders Blom.

12-årig cellist
Utöver hyss av den knasige dirigenten Riccardo Blomskij kommer en 12-årig cellist att ta plats på scenen och förtrolla publiken med ett nyskrivet stycke av Anders Blom. Det kan även bli en och annan nyårsknall. Kort och gott: det blir en glad och fartfylld start på det nya året.

Välkommen på Nyårsdagskonsert, den 1 januari klockan 16.00 i Roslagsskolans aula. Här kan du köpa biljetter. Konserten arrangeras av kultur- och fritidskontoret tillsammans med Roslagens Sparbanks Stiftelser.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.