Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Dags söka programbidrag

14 december 2018

Den 15 december stänger dörren för att söka programbidrag från kultur- och fritidsnämnden.

Norrtälje kommun delar via kultur- och fritidsnämnden ut drygt 14 miljoner kronor varje år i olika former av bidrag och stipendier. Av dessa pengar går drygt två miljoner kronor till kulturverksamhet, och bland de bidrag som faller in här finns exempelvis programbidrag.

Programbidrag delas ut tre gånger per år och går till arrangörer som vill ha finansiell hjälp med att hålla exempelvis en föreläsning, konsert eller en utställning.

Summan för varje ansökan varierar men på helårsbasis ska totalt 260 000 kronor fördelas.

Norrtälje kommun står även för viss egenproduktion av kultur, via kultur- och fritidskontoret, men den största delen av summan går till externa arrangörer.

Några exempel på mottagare av programbidrag för 2018 är Yxlan Blidö bygdegårdsförening, Hallstaviks kammarkör, Projekt Mellanrum samt Teater MO.

Tre gånger per år öppnar kommunen ansökningsperioden för programbidrag. Nu närmast stänger möjligheten att söka bidrag den 15 december. Härnäst är deadline den 15 maj respektive 15 september.

Här kan du läsa mer om kommunens olika typer av bidrag och stipendier. 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.