Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Anpassade aktiviteter på jullovet

13 december 2018

Under året har Norrtälje kommun satsat extra mycket på att skapa intressanta lovaktiviteter för barn med särskilda behov. Nu är det snart jullov, och även då finns mycket att välja på.

2018 var det premiär för Norrtälje kommuns nysatsning på Mitt Lov, ett samarbete mellan olika kommunala förvaltningar, föreningar och lokala företag för att skapa så bra lovaktiviteter som möjligt för barnen i kommunen. En del av satsningen har bestått av att skapa specifika aktiviteter för barn med särskilda behov, eftersom målet är att det ska finnas roliga saker för alla, oavsett förutsättningar och förkunskaper.

Under årets fyra lov (sport-, påsk-, sommar- samt höstlov) har Mitt Lov erbjudit sammanlagt 28 olika aktiviteter särskilt utformade för att passa barn med särskilda behov. Och gensvaret blev mycket positivt.

- Våra anpassade aktiviteter har tagits emot med öppna armar, vi har fått väldigt bra respons från både barn, föräldrar och fritidspedagoger. Det är viktigt att alla ska kunna ha en rolig fritid, oavsett förutsättningar. Likt Musikhjälpens tema i år har vi gjort en stor satsning på att "Alla funkar olika", säger Mikaela Martinsson, kommunens samordnare för Mitt Lov.

Är det någon aktivitet som varit extra populär?
- I somras var det go-karten som var extra populär där flertalet barn och unga deltog. Det var många som för första gången kunde testa på att åka tack vare den dubbelbemannade karten. 

Under jullovet finns det en rad aktiviteter att välja mellan, som klättring, minigolf och slimeverkstad för att bara nämna några exempel.

Hur ser planerna för 2019 ut?
- Vi kommer fortsätta att satsa på anpassade aktiviteter inom både idrott och kultur, och vi ska bli ännu lite bättre på det sistnämnda, säger Mikaela Martinsson.

Här hittar du alla aktiviteter under jullovet

Läs mer om Mitt Lov här. 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.