Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Roslagsbro IF får stipendium på 50 000 kronor

29 november 2018

Roslagsbro IF får kommunens stipendium till barn- och ungdomsföreningar på 50 000 kronor. Det beslutade kultur- och fritidsnämnden på torsdagskvällen.

- Roslagsbro har en väldigt fin verksamhet för alla utövare. Verksamheten är väldigt livaktig och det har blivit som ett litet sportcentrum ute på landsbygden, säger Bengt Ericsson (c), ordförande i kultur- och fritidsnämnden efter nämndens beslut på torsdagskvällen.

På anläggningen vid Vårlyckan finns tre fullstora gräsplaner för fotboll, en mindre gräsplan, konstgräsplan för fotboll, beachfotbollsplan, boulebanor, läktare, klubbhus med kansli, åtta omklädningsrum, kök, cafeteria, klubbrum, sovsalar för övernattning, sporthall, elljusspår, banor för friidrott.

- Det var roliga nyheter. Vi har styrelsemöte på måndag, så det blir en extra rolig punkt på agendan, säger föreningens ordförande Kurt Pettersson.

Roslagsbroanda och ledarskap
Hemligheten bakom föreningens framgångar är enligt honom dels den så kallade Roslagsbroandan, där alla ställer upp ideellt för föreningen, dels är det ledarskapet. Det är högt prioriterat inom föreningen, från styrelse ner till varje enskild ledare.

- Vi satsar mycket på ledarutbildning och försöker hålla en hög utbildningstakt, det är det viktigaste i en förening.

Vad ska ni göra med pengarna?
- Det finns jättemycket att göra, vi ska sköta vår stora anläggningen. Men de här pengarna är ju lite speciella så vi får tänka till lite extra kring det, säger Kert Pettersson.

När föreningen bildades för snart 90 år sedan var tanken att erbjuda en stor bredd av verksamhet för att locka så många som möjligt av de lokalt boende. I dag är 800 av bygdens 1 200 boende medlemmar i föreningen, och av dem är ungefär hälften barn och ungdomar.

Den 15 februari får klubben lite extra uppmärksamhet. Då får deras representanter stå på scenen under den årliga Idrottsgalan och ta emot stipendiet. Det är sjätte året i rad mottagarna av stipendiet uppmärksammas på galan.

1995 delades ungdomsstipendiet ut för första gången. Då gick 5 000 kronor till Ridklubben Rimbo Ryttare, och sedan dess har utmärkelsen delats ut varje år till sammanlagt över 40 olika föreningar.  I år är det första gången sedan år 2000 som en ensam förening får ta emot hela stipendiesumman på 50 000 kronor.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.