Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Räkna ned tillsammans med Norrtälje museer

30 november 2018

Den 1 december är det premiär för Norrtälje museers digitala adventskalender. Följ den på instagram, öppna varje lucka och lär dig någonting nytt varje dag fram till julafton.

tysk julkalender

24 luckor ska öppnas i kalendern. Den här gången sker det dock på instagram.

Att räkna ner dagarna till julafton med hjälp av en adventskalender i papper med en lucka för varje dag är en tradition som har knappt hundra år på nacken. Liksom många av våra andra ”svenska” jultraditioner är den importerad från Tyskland, där tryckta adventskalendrar var en stor succé på 1920-talet.

Nu tar Norrtälje museer ett helt nytt grepp på kalendertraditionen, och flyttar den till sociala medier, närmare bestämt till instagram. Den som är intresserad av att lära sig någonting nytt varje dag fram till jul kan klicka sig fram till Norrtälje museers konto @norrtaljemuseer, klicka på ”följ” och sedan räkna ned dagarna fram till jul med hjälp av en tysk adventskalender från 1950-talet.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.