Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Norrtälje klättrar som skolkommun

8 november 2018

I Lärarförbundets rankning av skolkommunerna klättrar Norrtälje 14 placeringar sedan förra året. När det gäller meritvärde i årskurs 9 klättrar Norrtäljes elever 26 placeringar.

Lärare med sina elever.

Elevernas förbättrade meritvärde tillhör en av Norrtälje kommuns styrkor i årets ranking, skriver Lärarförbundet. Med hänsyn till nyinvandrade elever, fördelningen flickor/pojkar och föräldrarnas sammanvägda utbildningsnivå hamnar våra 9:or på plats 38 av 290 kommuner. 

– Det här är ännu ett bevis på att kunskapsresultaten i Norrtälje kommun går åt rätt håll. Meritvärdet är ju den samlade bedömningen av skolans insats så därför är det här extra roligt, säger Olle Jansson, (S) ordförande i barn- och skolnämnden. 

Undersökningen bygger på en jämförelse av 13 kriterier. Norrtälje kommun ligger nu på 188:e plats bland landets 290 kommuner, vilket är den näst högsta placeringen för kommunen sedan rankingen startade för 17 år sedan. 

– Det är glädjande att den positiva trenden fortsätter, och ett kvitto på att det goda arbete våra skolledare och medarbetare gör ger effekt för våra elever, säger Eva Wetterstrand, förvaltningsdirektör på barn- och utbildningsförvaltningen. 

Fler godkända elever

Jämfört med 2017 har Norrtälje förbättrat sin rankning på bland annat lärarnas utbildningsnivå och andelen godkända elever, medan kommunen i förhållande till andra gått bakåt på resurstilldelningen och sjukfrånvaron.

Lärarförbundets ranking, som genomförts sedan 2002, har fokus på kommunernas roll som huvudmän för skolan. Undersökningen bygger på statistik från SCB, Statistiska centralbyrån, och Skolverket, samt på statistik som är gemensamt framtagen av Lärarförbundet och arbetsgivareorganisationen Sveriges Kommuner och Landsting, SKL.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.