Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Historisk föreställning visas i Hallstavik

21 november 2018

Metropolitanoperan i New York har gjort det. Nu är det Riksteaterns tur. Fredagen den 23 november kan Hallstavikborna ta del av den historiska första digitala direktsända teaterföreställningen. Det bjuds på finsk schlagermusikteater.

Riksteatern har fått pengar för en nysatsning på digital teknik. Ett steg på den nya vägen är att visa teaterföreställningen ”Vanhoja Poikia”/”Män i mogen ålder” live.

Ja, vad är det med det då, undrar du. Teater är väl alltid live..? Skillnaden är att den här gången sitter publiken på Folkets Hus i Hallstavik och skådespelarna befinner sig på scenen på Tammerfors Arbetarteater. Publiken sitter även i Göteborg, Sundsvall, Bengtsfors, Grundsund och ett 25-tal andra platser i landet. Tack vare den digitala tekniken kan alltså föreställningen ses av många fler.

"Skapas framför publikens ögon"
- Teater och scenkonst är ju någonting levande som skapas framför publikens ögon. Och så kommer det även att kännas här, trots att skådespelarna befinner sig på annan ort. Publiken kommer att känna det lika nära och att ensemblen spelar ’för just oss’, säger producent Ann-Cathrine Fröjdö.

Hon var själv på premiären på plats den 6 november, och den populära föreställningen har dragit fulla hus sedan dess. Den finska musik- och teaterföreställningen visas på finska, och för den utspridda publiken textas föreställningen både på svenska och finska.

Riksteatern och Folkets Hus
Det är Riksteaterföreningen i Roslagen som ordnat så att uppsättningen visas just i Hallstavik, och tack vare ett samarbete med den lokala föreningen så visas föreställningen i Folkets Hus lokaler.

Föreställningen ”Vanhoja Poikia”/”Män i mogen ålder” börjar klockan 18.00. Läs mer om föreställningen och boka här. (länk)

Du har väl inte missat att Norrtälje kommun tillsammans med Föreningen Roslagen Kalevala, Norrtälje Finska Förening samt Föreningen Norden arrangerar en Finsk Kulturfestival i december. Här hittar du hela programmet.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.