Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Credentia bygger nya badhuset

26 november 2018

Credentia får uppdraget att bygga nya badhuset i Hallstavik. På måndagen skrevs avtalet och om några månader är det dags för byggstart.

För drygt ett år sedan beslutade kultur- och fritidsnämnden att det ska byggas ett nytt badhus i Hallstavik. För någon vecka sedan blev det klart att Credentia tagit hem upphandlingen och under måndagen skrevs avtal mellan kommunens fastighetsavdelning och företaget. På fredag är det dags för nästa möte, för att lägga upp en gemensam plan och om någon månad är det dags för byggstart. Det nya badet ska stå klart den 1 juni 2020.

Det nuvarande badet i Hallstavik fyller 80 år 2019 och har med andra ord sett sina bästa dagar. Under de senaste åren har problemen med sprickor och vittrande betong blivit allt svårare och det är därför hög tid att bygga nytt. Varje år sker noggranna kvalitetskontroller av en extern konsultfirma, och tillstånd för verksamheten ges för ett år i taget. Nästa gång det är dags för kontroll är under sommar 2019.

Det nya badhuset ska ligga intill det befintliga utomhusbadet, och kommer att kosta 57 miljoner kronor (inklusive byggherrekostnader) att bygga, enligt de politiska besluten.

För att förbättra logistik och säkerheten för besökare till badhuset och utebadet så kommer det byggas totalt 150 meter gångbana och 300 meter gång- och cykelväg, åtgärder för att höja säkerheten för gång- och cykeltrafik till och från de båda baden och folkhälsoparken. 

Den totala kostnaden, inklusive gång- och cykelväg samt inventarier till nya badhuset, beräknas landa på 61,7 miljoner kronor.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.