Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Träffa förebilder på Idrottens dag

15 oktober 2018

Passa på att bli inspirerad av några av Norrtäljes idrottsförebilder under Idrottens Dag. En av gästerna är OS-roddaren Anna Malvina Svennung, som visar rätt teknik på roddmaskinen.

Det finns en lång rad anledningar att besöka Idrottens dag på Norrtälje sportcentrum den 20 oktober.  Ett 20-tal föreningar visar upp sig och låter besökande barn och unga testa på en eller flera nya idrotter. Under dagen finns även flera av Norrtäljes mer namnkunniga idrottsstjärnor på plats för att berätta om sin sport, och för att inspirera andra att testa.

En av dem är Anna Malvina Svennung.

Enda svenska roddaren i OS
2016 var hon den enda svenska roddaren att tävla på OS i Rio de Janeiro. Även om hon ligger lite lågt med tävlandet just nu håller hon fortfarande igång träningen på hög nivå, och vad som väntar under den närmaste framtiden återstår att se.

Hon är ett bra exempel på att idrottskarriärer kan se helt olika ut. Hon hade inte ägnat sig alls åt idrott när hon som 21-åring hittade rodden. Då pluggade hon i Uppsala och gick med i Uppsala Akademiska Roddarsällskap. Hon träffade tränaren Petter, som numera även är hennes man, som hjälpte henne att utvecklas, och efter studierna flyttade de till Norrtälje. Här blev Norrtälje Roddförening hennes nya hemmaklubb, och det var här som hon tog klivet från en topproddare till en olympier.

- Det var i Norrtälje jag kände att jag kunde satsa på min dröm. Tack vare hjälp från roddföreningen, kommunen och lokala företag kunde jag få sponsring och behövde inte jobba heltid, utan kunde lägga extra tid på träningen, säger Anna Malvina.

Hjälper till med tekniken
På lördag är hon på plats på Idrottens Dag tillsammans med andra representanter från klubben. Med sig har de roddmaskiner, men även en riktig tävlingsroddbåt. Anna Malvina kommer att hjälpa de intresserade besökarna med att hitta rätt roddteknik – på maskinen. Båten kommer att stanna på land. Annars är det stor risk för olyckor.

- Att ro båten handlar mycket om balans. Skulle jag släppa en åra välter jag direkt. Det handlar om fin koordination och avslappning för att få det att fungera. Sen är det mycket som påverkar båten när man är ute, som vind och vågor exempelvis.

Norrtälje Roddförening är en av många föreningar som visar upp sig på Idrottens dag. Här finns också judo, bordtennis, crossfit, tennis, fotboll, klättring och mycket annat.

- Alla är välkomna, vi har deltagare mellan 8 och 82 år, och en stadigt växande ungdomsgrupp vilket är jättekul, säger Anna Malvina.

Ytterligare fyra förebilder är med
Utöver Anna Malvina kan du även möta följande förebilder:

 > Pontus Gustafsson: Truppgymnast som inledde idrottskarriären som 10-åring i Norrtälje Gymnastikförening. Guld i både JSM och SM. > Robin Storäng: Burkslav i motorcykel med sidovagn. Har tillsammans med pappa Leif flera SM-medaljer. > Karin Nylén: Crossfit-tävlande och tyngdlyftare. SM-guld i crossfit, EM- guld och VM-guld i tyngdlyftning.  > Sabina Küller: Ishockeyspelare från Norrtälje Ishockeyklubb. SM-guld med AIK, har spelat OS med svenska damlandslaget.

Välkommen till Idrottens Dag på Norrtälje Sportcentrum den 20 oktober klockan 11-15. Klockan 10.45 tjuvstartar dagen med invigning av Fritidsbanken. 

 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.