Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Testa nåt nytt på Idrottens dag

10 oktober 2018

Den 20 oktober arrangeras Idrottens dag på Norrtälje Sportcentrum. Det blir föreläsningar, barn får träffa idrottsförebilder, en lång rad föreningar visar upp sin verksamhet och det är fritt fram att prova på.

Det är Norrtälje kommun tillsammans med Sisu Idrottsutbildarna samt Upplands idrottsförbund som står bakom arrangemanget.

- Vi vill visa upp hur många föreningar som finns i Norrtälje och vilket smörgåsbord av idrotter det finns att välja mellan. Det är också ett sätt att hjälpa barn och unga som ännu inte hittat fram till den idrott som passar dem bäst, säger Ebba Lindström på Norrtälje kommun, som är med och arrangerar programmet.

Under Idrottens dag kommer ett 20-tal föreningar att visa upp sig för besökarna. Platsen är Norrtälje Sportcentrum där många av lokalerna används för att ge möjligheten att testa så mycket som möjligt. Det kommer även att finnas en folkracebil vid entrén att kika in i, för den som är nyfiken på hur en sådan ser ut.

Invigning av Fritidsbanken
Under dagen blir det också stor invigning av Fritidsbanken, Norrtäljes nya satsning på att göra det möjligt för barn och vuxna att prova på nya fritidsintressen utan att behöva köpa nya prylar. Under sommaren och hösten har kommunen samlat in utrustning som privatpersoner har skänkt, för att erbjuda i lån till den som vill testa nåt nytt.

- Vi ser fram emot att öppna Fritidsbanken, och är stolta över att ha samlat ihop så mycket bra utrustning. Vi hoppas att kombinationen med Fritidsbanken och föreningarnas prova-på kan inspirera besökarna under Idrottens dag, säger Ebba Lindström.

Barn får träffa sina förebilder
Under dagen får barn och unga även chansen att träffa och prata med några av kommunens mest spännande idrottare, som en inspirerande förebild. De som deltar är:

> Anna Malvina Svennung: Olympier, både nordisk och svensk mästare i rodd. Hennes hemmaförening är Norrtälje Roddarförening.  > Pontus Gustafsson: Truppgymnast som inledde idrottskarriären som 10-åring i Norrtälje Gymnastikförening. Guld i både JSM och SM. > Robin Storäng: Burkslav i motorcykel med sidovagn. Har tillsammans med pappa Leif flera SM-medaljer. > Karin Nylén: Crossfit-tävlande och tyngdlyftare. SM-guld i crossfit, EM- guld och VM-guld i tyngdlyftning.  > Sabina Küller: Ishockeyspelare från Norrtälje Ishockeyklubb. SM-guld med AIK, har spelat OS med svenska damlandslaget.

- Det är kul att det är så många toppidrottare som är med på Idrottens dag. Det har stor betydelse för barn att ha förebilder att få inspiration från, jag hoppas att det kommer många som vill hänga med våra förebilder, säger Ebba Lindström.

Dagen avslutas med Skridskodisco
Idrottens dag pågår mellan klockan 11.00 och 15.00 på Norrtälje sportcentrum. Redan 10.45 är det dock tjuvstart med invigning av Fritidsbanken. Det kostar inget att vara med, och det bjuds på gratis kaffe, festis och korv med bröd. Nr Idrottens dag är avslutad tar Mitt Lov vid med skridskodisco inne i ishallen, som en tjuvstart på höstlovet som börjar en vecka senare. Skridskodiscot håller på mellan 15.00 och 17.00.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.