Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Succé för Idrottens dag

20 oktober 2018

Idrottens dag blev en stor succé. På lördagen fullkomligt invaderades Norrtälje Sportcentrum av idrottsintresserade barn och ungdomar.

Festen började klockan elva, men redan en halvtimme innan stod en liten skara redo att ta sig an dagens aktiviteter. De tidigaste gästerna passade då på att vara med vid invigningen av Fritidsbanken, som kultur- och fritidsnämndens ordförande Bengt Ericsson (c) formellt höll i vid 10.45.

Inne på Sportcentrum var föreningarna laddade och förberedda. Roslagens kanotsällskap hade tre olika kajaker att visa upp, en K2:a (tvåmanskajak), och två enmanskajaker, varav den ena var av värsta tävlingssort.

- Om man provar den som nybörjare välter man ganska snabbt, tipsade klubbens Stefan Birath, men tillade att klubben har gott om kajaker som nybörjaren kan träna i.

Både kanotklubben och roddarklubben var på plats och visade upp kajak respektive båt. De är goda grannar, delar klubbhus nere vid Lommaren och har också sina respektive träningstillfällen där. OS-roddaren Anna Malvina Svenning visade sin utrustning, och coachade även nyfikna besökare som ville prova på roddmaskinerna.

Att ro 150 meter på roddmaskinen var dessutom ett av uppdragen för dagen för de barn som ville få med sig en goodiebag hem. Åtta utmaningar skulle genomföras, och presentpåsarna gick åt i rask takt.

OK Roslagen var en annan klubb som hade ett uppdrag för barnen. Inne på sportanläggningen fanns en orienteringsbana utlagd, och tävlingen fungerade precis som i skogen – deltagarna använder den elektroniska pinnen i läsaren vid respektive kontroll. Efter avslutad bana fick varje orienterare ett kvitto på hur det gått, där löparen kunde se ur mycket tid det gick mellan varje kontroll.

Klubbens Stefan och Emma Palm tvingades avbryta sin förklaring när nästa generations Tove Alexandersson kom spurtande in i mål.

- Vad blev det för tid? flämtade deltagaren.

Svaret ”4.57” verkade vara till belåtenhet, och det visade sig också vara en bra tid.

- När man är ny så börjar man med enklare banor och man får en genomgång om hur man gör. Man behöver inte vara ensam i skogen förrän man är redo och klarar av det, sa Stefan från klubben.

Det var ett brett och brokigt utbud av sporter och föreningar som visade upp sig. Bowlingklubben hade byggt upp en provisorisk bana, crossfitklubben hade en liten minibox där kettlebells varvades med skivstänger, bandyklubben erbjöd test på is, liksom hockeyföreningen. I bollhallen var det full fart på deltagarna i bordtennis, floorhockey, innebandy, i klättertornet, fotbollsstationen och mycket annat.

- Det blev ju riktigt bra det här, summerade  en nöjd Linda Wrangell Sjögren från Upplands idrottsförbund, som tillsammans med Norrtälje kommun arrangerat dagen.

Gratis korv med bröd, festis, kaffe och bulle gjorde såklart succé, och energin behövdes för att ersätta den som gick åt inne på anläggningen. För att inte tala om utanför entrén, där hopptävlingen med käpphästar aldrig ville ta slut.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.