Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Skräckinjagande fredag i Norrtälje stad

25 oktober 2018

Mitt Lov-organisationen höjer ett varnande finger: om du har klena nerver bör du undvika vissa delar av Norrtälje stad under fredagen! Då är det hemskheter på gång…

Ett 60-tal aktiviteter väntar lovlediga barn under nästa veckas höstlov. Liksom under årets tidigare lov blir det även den här gången en stor bredd på utbudet – med både kultur, idrott och friluftsliv.

Redan på fredagen inleds ledighetsfirandet – på det mest skrämmande sätt.

I Norrtälje stad är det då dags för Spökfredag samt Borgmästarepidemin. Det förstnämnda är anpassat för barn i lägre åldrar och det sistnämnda är för ungdomar med en högre tolerans för läskigheterna.

Vad händer på fredag?
- På fredag förvandlas Norrtälje stad till ett centrum för kusligheter, med något för både stora och små. Nere vid Stora torget kan man gå en tipsrunda som är gjord för hela familjen, klarar du att ta dig runt belönas du med en glass på Glassberget.

- Senare på kvällen går Borgmästarepidemin av stapeln ute på Borgmästarholmen, en runda som är läskig på riktigt för de äldre ungdomarna, säger Mikaela Martinsson, kommunens samordnare för Mitt Lov.

Om man vill vara med och maximera upplevelsen - hur gör man?
- Vill du gå all in under den här eftermiddagen får du gärna klä ut dig, men om du är mer spontan finns det ansiktsmålning på plats på Stora torget, där även kommer vara zombieworkout med Linda Wrangell Sjögren och en rolig hinderbana.

Vad är det för skillnad på Borgmästarepidemin och Spökfredag?
- Spökfredag är ämnad för hela familjen och de yngre barnen, 6-10 år ungefär. Där är fokus på enklare kusligheter och att ha roligt på samma gång. Borgmästarepidemin är för de äldre ungdomarna, rekommenderad ålder 11-17 år, men även äldre är välkomna. Den här rundan är baserad på en story där deltagaren ska lösa ett uppdrag genom att gå ett reflexspår på Borgmästarholmen. Nivån på skräck är hög och man bör vara en ganska modig typ om man ska våga sig runt. Kanske stöter du på en som skyddar sig från epidemin eller till och med en zombie? Även här belönas man med glass från Glassberget på båda rundorna.

Hur ska ni undvika att skrämma slag på oskyldiga invånare?
- Spökfredag är till för alla invånare och kommer hålla en bra nivå, medan Borgmästarepidemin kommer att vara riktigt ruggig. Där kommer vi ställa upp en varningsskylt redan på onsdag där vi berättar att holmen kommer vara med i en skräckvandring och att man ej bör beträda holmen för sin egen skull om man inte är med på skräckvandringen. Holmen kommer vara ”avstängd” för vandringen från och med klockan 17.00 på fredag eftermiddag.

Var ska man inte vara på fredag om man inte vill drabbas?
- Om man inte alls vill träffa på en vampyr på stan eller en zombie på Borgmästarholmen, bör man hålla sig ifrån stadskärnan mellan 15.30-19.00. Samt från holmen 17.00-22.00. Vi kommer även röra oss vid parkeringen på fastlandet, men kommer transportera våra otäckingar i bil, så ingen behöver bli överraskade på fel ställe, lovar Mikaela Martinsson.

Välkommen till en riktigt ruskig kväll. Läs mer i Mitt Lovs kalender!

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.