Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Norrtäljegrisen har fått ett namn

16 oktober 2018

Under Kulturarvsdagen utlystes en tävling om att döpa museigrisen i Roslagsmuseets park. Nu har grisen fått ett namn.

Det började med att 12-årige Liam tillsammans med hela familjen var på besök i kommunen för att köpa höns. Efter fullbordad affär bestämde de sig för att stanna till i Norrtälje stad för att ta en fika. Det råkade vara just den 8 september, då Kulturarvsdagen arrangerades i Roslagsmuseets park. På plats i parken såg de att det dagen till ära arrangerades en tävling för att namnge den trägris som ett par månader tidigare placerats i parken. Konstverket hade placerats där både som en rolig leksak för barn, men även som en historisk påminnelse om hur det var i staden förr i tiden, då grisar sprang omkring på gatan.

Under dagen kom knappt 40 bidrag in till namntävlingen, och efter att ha valt ut 10 favoriter fastnade juryn till sist för Liam Rosengårds briljanta förslag: Knorrtelje.

- Roligt att mitt förslag vann, säger Liam. Jag kom på namnet ganska snabbt, det kändes naturligt.

Liam och hans familj bor själva i Ekerö kommun, men har nu för alltid en koppling till Norrtälje. Och den som vill se Knorrtelje i verkligheten kan komma och hälsa på i Roslagsmuseets park.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.