Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Unicon på Verket öppnade en ny värld

18 september 2018

Den 27 oktober är det dags för det uppskattade eventet Unicon på Ungdomshuset Verket. ”Genom cosplay kan man lära känna sig själv”, säger cosplayaren Casper.

I år är det tredje året i rad som Ungdomshuset Verket i Norrtälje arrangerar det populära eventet. För varje år har det blivit mer påkostat än tidigare, och den här gången bjuds på en spännande blandning av pyssel och program. En av de mest uppskattade delarna av programmet är cosplay, vilket är en form av rollspel där deltagarna byter karaktär till någon från film-, tv-serie-, serie-, fantasy- eller mangavärlden. Nivån varierar, men de som cosplayat under många år är mycket noggranna med klädernas utformning, tillbehören, sminket och allt som bygger karaktären. Inget lämnas åt slumpen.

För två år sedan bestämde sig Casper att gå på Unicon, då det arrangerades för första gången. Och det blev ett besök som gjorde stort intryck.

Sedan dess är han helt fast i cosplayvärlden.

- Jag har alltid varit ett estetbarn och jag har alltid hållit på med teater, så cosplay blev en naturlig fortsättning på det, säger han.

Han har hittills återkommit till karaktärer från Harry Potter-miljön, men även andra tonårspojke-karaktärer har förekommit.

- Jag är inte så bra på att sy än, eftersom jag valde träslöjd i sjuan, men ju mer jag gör det desto bättre blir det. Inför Unicon blir det nog en ganska enkel kostym i alla fall, som jag sen kommer att bygga vidare på till sommarens Närcon, säger han.

Närcon är ett stort cosplayevent som arrangeras på Linköpings universitet, och dit kommer många välförberedda cosplayare.

Vem får komma på Unicon?
- Det är öppet för alla åldrar så vem som helst får vara med. Om man är estetisk och kreativ är det är perfekt att vara med. Det finns mycket spännande att göra.

Vad har det betytt för dig?
- Jag har träffat många nya människor, och cosplay är verkligen ett bra sätt att lära känna sig själv. Genom att prova olika karaktärer kan man komma underfund med vem man själv är.

Missa inte höstens mest spännande event på Ungdomshuset Verket. Unicon äger rum den 27 oktober klockan 13.00-20.00. Det kostar 50 kronor att komma in. Klicka här för att läsa mer

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.