Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Spännande kulturutbud i veckan

24 september 2018

Författarbesök, en konstsamlare på världsnivå och en föreläsning om skämtbildens historia. Den här veckan bjuds på ett digert kulturprogram på kommunens bibliotek och konsthall.

På tisdagen kommer författaren Johan Smedberg till Herrängs bibliotek. Hans debutroman ”Glittergruvan” utspelar sig i just denna ort, som varje sommar förvandlas till ett internationellt dansgolv. I romanen försvinner en ung flicka spårlöst, och polisen får ta en närmare titt på Herräng och dess invånare. Smedberg har själv tillbringat sin barndoms somrar på Markdalsnäs i Herräng.

Tisdagen den 25 september klockan 18.00 kan du träffa Johan Smedberg på Herrängs bibliotek. Det är fri entré.

Skämtbilden i nytt ljus
Just nu pågår en stor utställning på Norrtälje konsthall och museum, där Museum Kaspers samlingar visas upp i ett nytt sammanhang. Under namnet ”Djur, barn och kvinnor äro lyckliga, men inte vi människor! En sekelskiftesskildring genom Museum Kasper” har doktoranden Elisa Rossholm sammanställt ett urval av originalbilder. Onsdagen den 26 september håller hon tillsammans med Anna-Maria Hällgren (postdoktor vid institutionen för konstvetenskap på Stockholms universitet) ett samtal om utställningen och skämtbildens historia. Föreläsningen pågår mellan klockan 19.00 och 20.00 på Norrtälje konsthall och museum, och det är fri entré.

Konstsamlaren kommer till stadsbiblioteket
Lördagen den 29 september får Norrtälje stadsbibliotek celebert besök. Då kommer tidigare byggmästaren, numera konstsamlaren Sven-Harry Karlsson och berättar om sitt liv och sin syn på konst.

Karlsson startade ett eget konstmuseum mitt i Stockholm där det finns verk av giganter som Anders Zorn, Helene Schjerfbeck, Edvard Munch, Ernst Josephson, Carl Fredrik Hill och August Strindberg. Han har samlat konst sedan mitten av 1960-talet, och det är hans privata samling som blivit konstmuseum.

Sven-Harry kommer nu till Norrtälje och berättar om sin samling och sitt konstmuseum. Kvällen inleds med visning av en tv-filmad intervju och därefter berättar Sven-Harry och svarar på frågor.

Kom till Norrtälje stadsbibliotek lördagen den 29 september klockan 15.00. Det är fri entré.

Du hittar alltid aktuellt kulturprogram och aktiviteter på kultur.norrtalje.se, klicka här för att läsa mer om utbudet.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.