Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Chatta med oss
Så här hanterar vi dina personuppgifter
Ring oss på 0176 710 00
Ring oss på 0176 710 00
Göm
Starta ny chatt

Mycket kul för barnen när biblioteket firar

14 september 2018

Lördagen den 15 september blir det stort firande på stadsbiblioteket, och för barnen väntar mycket kul under jubileumsdagen.

arkiv biblioteksbuss bokbuss

Missa inte att kika in i 50-årsjubilaren själv på lördag. Biblioteksbussen kommer att stå parkerad utanför Norrtälje stadsbibliotek.

 

Festligheterna startar klockan 11:00, då stadsbiblioteket öppnar och det blir filmvisning i Gläntan (inne i biblioteket) för de minsta barnen (i åldern 1-3 år). Men barn som hellre vill pyssla kan göra det i Studion i Konsthallen. Där kan man dagen till ära knåpa ihop sin egen biblioteksbuss med hjälp av färg och kartonger.

- Man kan göra en buss med hjälp av flyttkartonger. De kan klistra på hjul, lampor, dörrar och glitter. Sen kan de ha på sig bussen när de går i karnevalen, säger bibliotekarie Louise Gladnipa, som kommer att vara på plats i Konsthallen för att hjälpa till.

Hon tipsar också om att man kan gå utklädd till en litterär figur eller författare, för att göra det lite mer festligt.

- Själv kommer jag att vara utklädd till vår nya maskot, tillägger hon.

Karnevalen startar vid Konsthallen klockan 11:50, och tillsammans med Musikkåren vandrar tåget genom stan, för att avsluta för fortsatt firande vid stadsbiblioteket.

Det blir en hel del pyssel på biblioteket kring den nya maskoten, som presenteras senare under dagen av illustratören Sissela Jensen som har tagit fram den.

För de lite äldre barnen, 10-20 år, blir det skrivarworkshop för den som drömmer om en framtid som författare, eller kanske bara gillar att skriva berättelser eller artiklar. Författaren Malin Isaksson håller i workshopen i Sensus lokaler, intill biblioteket, mellan klockan 12.00 och 15.00.

Klockan 13.00 håller kommunalrådet Ulrika Falk ett jubileumstal till biblioteksbussens 50-årsdag. Det blir musik, det blir föredrag – det händer mycket spännande.

Inte minst så bjuds det på gratis tårta!

Det finns flera anledningar att fira på lördagen: Biblioteksbussen fyller 50, litteraturtidskriften Ponton fyller 20 – och stadsbiblioteket firar 30 år i nuvarande lokaler. Grannen ICA Kryddan firar också 30 år i huset, och det är ICA som bjuder på tårtan.

Välkommen att fira med biblioteken i morgon lördag, 15 september, mellan 11.00 och 15.00. Här hittar du mer information.

 

 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.