Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Musikfest när Roslagsskolan fylls av sjungande barn

26 september 2018

En gigantisk kör med 200 barn, Melodifestivalkände John Lundvik – och en massa härlig musik. På tisdag är det dags för ”Star for life in Concert” i Norrtälje.

kultur i skolan show sång star for life touch of africa

Höstprogrammet för kultur i skolan är i full gång och en av höjdpunkterna på programmet är öppet för alla. Den 2 oktober är Norrtälje först ut i Star of Lifes turnéprogram, och i Roslagsskolans aula bjuds det på stor musikfest med en gigantisk barn- och ungdomskör.

- Roslagsskolan fylls med sjungande barn och ungdomar! Det är en unik och mäktig musikupplevelse med fokus på människor och olika kulturer. Alla kan köpa biljetter via turistbyrån, säger Hanna Lundmark, kommunens barnkulturproducent.

Stor barn- och ungdomskör
Totalt 200 barn och ungdomar kommer att vara med och sjunga i kören, och här möts barn från Norrtälje och ungdomar från kören Star Choir South Africa i Sydafrika. Under eftermiddagen får de repetera tillsammans och klockan 19.00 är det dags för den stora konserten i Roslagsskolans aula.

Ungdomskören kommer att sjunga tillsammans med artisterna Triple & Touch, Thandiwe Mbobo och gästartist i Norrtälje är sångaren och låtskrivaren John Lundvik, som gjorde succé i Melodifestivalen.

Under de senaste åren har 50 000 ungdomar i Sverige medverkat i denna konsertform, som idag fungerar som en mötesplats för ungdomar från olika kulturer. Turnén är en del av Star for Lifes arbete för att stärka ungdomars självkänsla. Detta unika utbildningsprogram startade i Sydafrika och Namibia redan 2005 och syftet är att hjälpa ungdomar att identifiera sina mål och drömmar och att själva ta ansvar för att försöka förverkliga dem.

Biljettintäkterna går till Star for Lifes arbete i södra Afrika.

Köp biljetter via turistbyrån eller direkt via webben, klicka här.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.