Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Krav på handlingsplan för turbundna resor

12 september 2018

På grund av de brister i turbundna resor som uppdagats sedan i somras har Kommunalförbundet Sjukvård och omsorg (KSON) och Norrtälje kommun begärt att leverantören Samtrans omgående tar fram en ny handlingsplan som konkret visar hur bristerna ska åtgärdas.

– Vi har haft ett möte med Samtrans där de har fått redovisa hur omfattande problemen med långa väntetider och uteblivna resor är och vilka åtgärder som gjorts och kommer att göras, säger Catharina Johansson som är beställarchef på KSON.

Problemen med turerna började i mitten av juni i år när Samtrans sa upp sitt avtal med sin underleverantör. KSON och Norrtälje kommun påbörjade då, tillsammans med Samtrans, att se över och stärka upp de rutiner som finns och bestämde att dessa åtgärder skulle följas upp efter sommaren.

– Nu har denna uppföljning skett och vi kan se att bristerna visserligen minskat med de åtgärder Samtrans genomfört. Men det finns fortfarande stora brister som inte är acceptabla. Därför har vi nu ställt krav på Samtrans att de omgående tar fram en ny handlingsplan. Detta för att rätta till problemen så att inga fler kommuninvånare med särskilda behov och deras anhöriga ska behöva drabbas, säger Catharina Johansson.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.