Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Kommunen satsar pengar på ny hoppgrop

6 september 2018

Norrtälje kommun satsar pengar på det planerade bygget av en hoppgrop i en tillbyggnad av Campushallen. Nu ska bygget projekteras, och sedan går uppdraget ut på upphandling.

hoppgrop Campushallen

Inne i tillbyggnaden kommer det att finnas plats för två parallella banor med varsin hoppgrop i slutet av respektive bana. Illustration: Sweco

Frågan om en hoppgrop har nu några år på nacken. Kommunens politiker har hela tiden varit överens om att en sådan investering ska göras. De första planerna var att bygga den i anslutning till Roslagsskolan, men processen avstannade när de anbud som kom in var alldeles för dyra för kommunens planerade budget.

Campushallen i stället för Roslagsskolan 
Nu är det dock dags för en omstart. Kommunstyrelsen beslutade under 2017 att avbryta planerna för att bygga vid Roslagsskolan och senare beslutades att Campushallen var en lämpligare plats.

I augusti beslutade styrelsen i det kommunala bolaget NKAB (Norrtälje Kommunhus AB) att bevilja investeringspengar till dotterbolaget Campus Roslagen AB för att finansiera en utbyggnad av Campushallen och därmed ge plats åt den tidigare beslutade hoppgropen.

Kultur- och fritidsförvaltningen kommer sedan att hyra utrymmet av Campus Roslagen, precis som läget är idag då kultur och fritid redan hyr Campushallen för idrottsverksamheten som äger rum där.

- Vi har haft en bra process och de två gymnastikföreningarna Norrtälje gymnastikförening och Gymnastikkompaniet har varit med i diskussionerna hela vägen. Det känns bra att vi nu tar nästa steg för att förverkliga planerna, säger Adam Persson som är idrottschef på Norrtälje kommun, och den som ansvarar för kommunens samarbete med idrottsföreningarna.

Plats för två parallella banor
Enligt de första ritningarna kommer hoppgropen att placeras i en utbyggd del av Campushallen, till höger om entrén, där det idag ligger en gång- och cykelväg. Utbyggnaden kommer att bli drygt 350 kvadratmeter stor och ge plats för två parallella banor med varsin hoppgrop i slutet av banan.

När gymnasterna tränar volter och liknande övningar behöver de skumgropar att landa i, och i dagsläget har kommunen ingen sådan anläggning.

Klassat som byggnadminne
Härnäst ska bygget projekteras, det vill säga ritningar ska tas fram och dessa ska godkännas av länsstyrelsen, eftersom bygget sker inne på gamla regementsområdet som är klassat som byggnadsminne. En detalj i bygget som diskuteras är solceller på taket, som bidrar till elförsörjningen både i nuvarande och den utbyggda delen av hallen.

- Det är svårt att säga hur lång tid det kommer att ta, men projekteringen tar säkert ett par månader och sedan tas det fram ett förfrågningsunderlag för en upphandling. Jag kan tänka mig att utbyggnaden kan vara klar någon gång under hösten 2019, säger Ulf Linderholm, vd på Campus Roslagen AB, som alltså formellt är hyresvärd för Campushallen.

 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.