Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Biblioteksbussen firas med ny utställning

12 september 2018

På lördag firas biblioteksbussens 50-årsdag. Redan nu kan du på Norrtälje stadsbibliotek se den spännande utställningen om biblioteksbussens historia.

Just nu pågår en utställning om biblioteksbussens historia, på Norrtälje stadsbibliotek.

Det märks att personalen är mycket stolt över arbetet med biblioteksbussen i Norrtälje kommun. Det framgår av den utställning om biblioteksbussens 50-åriga historia som just nu visas på Norrtälje stadsbibliotek. Utställningen pågår under hela veckan, med en naturlig final på lördag, den 15 september, då själva jubiléet äger rum. 

Utställningen visar de olika bussarna genom åren och vilken utveckling som skett. Här kan besökaren se hur personalen varit med redan från byggstadiet och i fabriken kommit med önskemål om detaljerna kring bussens funktioner. Här visas också den bredd som verksamheten bjuder på, med bland annat sagostund och teaterföreställningar för barn.

- Det var  kul att gå igenom bilderna till utställningen, eftersom personalen har varit bra på att dokumentera och de har tagit många spännande bilder, säger bibliotekarie Lina Lindström, som ansvarat för att sammanställa utställningen.

Både nuvarande och tidigare personal vittnar om hur populär bussen är, både vanliga låntagare men även elever på de skolor som bussen stannar till vid. Den är både en leverantör av kultur och kunskap, men fyller även en social funktion.

- Alla är verkligen jätteglada när vi kommer, vi möts av stora famnen, säger bibliotekarie Ingrid Claesson, som är ute med bussen tre dagar i veckan.

Under jubiléet kommer biblioteksbussen att stå framme utanför stadsbibliotekets entré för alla ska få chansen att hälsa på. Senare i höst kommer även bussens vanliga låntagare, ute vid de olika hållplatserna, att bjudas på rulltårta för att även de ska få ta del av firande.

Vilken bild gillar du bäst av alla du valt ut för utställningen?
- Det finns en bild där man ser hur låntagarna står och väntar på bussen, och det finns en sån kärlek till den här verksamheten som jag tycker är så fin, säger Lina Lindström.

Utställningen om biblioteksbussen visas nu på Norrtälje stadsbibliotek. Lördagen den 15 september firas biblioteksbussens 50-årsjubileum med pompa och ståt. Firandet startar klockan 11.00 och pågår till 15.00. Välkommen att fira med tårta!

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.