Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Populärt program gratis för alla

10 juli 2018

Sommarprogrammet i Societetsparken i Norrtälje har vuxit för varje år, och i år står det 12 programpunkter på schemat. ”Det är gratis för att alla ska kunna ta del av programmet”, säger kultursekreterare Eva Rosén Lundqvist.

Eva Rosén Lundqvist Societetsparken sommar

Eva Rosén Lundqvist jobbar som kultursekreterare på Norrtälje kommun, och är den som ser till att det blir ett bra program i Societetsparken.

 

Tillsammans med Konst i ån är sommarprogrammet i Societetsparken ett populärt återkommande inslag i det kulturella utbud Norrtälje kommun årligen satsar på. Konst i ån pågår under drygt sex veckor och kulturprogrammet i Societetsparken pågår under en månads tid. På premiären den 4 juli stod Romeo & Juliakören för en uppskattad Bellmanföreställning, som lockade runt 200 åskådare.

Publiken kommer - oavsett väder
Nedanför scenen finns plats för cirka 350 åskådare på de uppställda bänkarna. Eftersom det är en utomhusscen spelar vädret en stor roll för hur lockande programmet ter sig, men publiken kommer (oftast) i ur som skur.

- Ibland blir man ärligt talat förvånad över hur publiken trotsar vädret. Jag minns förra sommaren som var väldigt regnig och blåsig. Svenska lyxorkestern spelade och regnet strilade ner över publiken. Bandet spelade och publiken jublade men tillslut gick det inte att sitta kvar.

- Likadant var det när gotländska Glimra spelade, då blåste det så mycket så de var tvungna att sluta efter 30 minuter, alla höll på att blåsa bort i den kalla nordanvinden, säger kultursekreterare Eva Rosén Lundqvist.

Lockar både vuxna och barn
Det är hon som sätter ihop programmet varje år och hennes ambition är att hitta en bra balans mellan något som lockar vuxna men även barn och familj. I årets utbud finns gott om dragplåster i alla kategorier. Redan onsdagen den 11 juli är det dags för ett riktigt pangprogram för den yngre publiken: Jecko & Jessie, varietéartister som slagit igenom stort i SVT:s barnprogram Bolibompa, och drar fulla hus vart än de kommer.

Och det är ett återkommande mönster, enligt Eva Rosén Lundqvist.

- Vi brukar skoja och säga att det är vid barnföreställningarna vi måste ta fram kravallstaketen. Förra sommaren hade vi bokat populära Babblarna till scenen, och det kom så mycket barn som ville upp på scenen och vara med i föreställningen så vi hade fullt sjå, minns hon.

Programmet är gratis
För den vuxna publiken bjuds bland annat på The Forbidden Orchestra, en kvinnlig grupp musiker från olika länder som spelar musik kvinnor egentligen inte får spela (läs mer här). Hela programmet är gratis och har så varit sedan den här programverksamheten startade för fyra år sen.

- Det är viktigt för oss att alla ska kunna ta del av vårt kulturutbud, oavsett vilka ekonomiska förutsättningar man har. Dessutom är ju parken till för kommuninvånarna och det vore konstigt att stänga av den, säger kommunens kultursekreterare Eva Rosén Lundqvist.

Här hittar du hela programmet för Societetsparken 2018

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.