Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Kunskapssatsning och nätverksutbyte ska öka kvalitén inom lärlingsutbildning

7 juni 2018

Det satsas på Rodengymnasiets lärlingsutbildning inom restaurang och livsmedel. Här har man samlat lärlingshandledare, lärare och tjänstepersoner i ett gemensamt programråd för att tillsammans få samsyn kring hur man utbildar i mat på bästa sätt.

Kocken Paul Svensson föreläser för programrådet till lärlingsutbildningen inom mat och livsmedel.

Under måndagen den 4 juni hade programrådet sin första gemensamma träff där man bland annat fick förstahandskunskaper från kocken Paul Svensson. I programrådet finns bland annat handledare till de kommande lärlingarna och tillsammans fick man värdefulla kunskaper om matlagning och hållbart mattänk.

— Vi fick lyssna på Paul som pratade mycket om lokala produkter vilket vi har mycket av i Roslagen. Han nämner också att vi idag börjar tappa kunskaper om matlagning i samhället, så går man en utbildning som lärling inom restaurang och livsmedel får man kunskaper som kommer vara jättevärdefulla i framtiden, säger lärare och arbetslagsledare Johnny Johansson.

Utbildningen som lärling innebär en unik möjlighet att lära sig ett yrke genom att kombinera arbete på en arbetsplats med studier i skolan. Det är ett bra val för dig som är kreativ, tycker om människor och vill arbeta med service. Den största skillnaden mellan en gymnasial lärlingsutbildning och skolförlagd gymnasial yrkesutbildning är att lärlingen är en del av ett arbetslag på en arbetsplats. Minst halva utbildningen sker på en eller flera arbetsplatser vilket ger god kontakt med arbetslivet.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.