Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Högsta meritvärdet hos niondeklassare någonsin

18 juni 2018

Resultaten för niondeklassarna i Norrtälje kommuns kommunala skolor ökar avsevärt. Det visar årets preliminära sammanställning som nu är klar. Meritvärdet har ökat från 215,9 (2017) till 228,5 poäng (2018) och dessutom ökar elevernas behörighet till gymnasiet för både flickor och pojkar.

Meritvärdet på 228,5 för niondeklassare i kommunala skolor är det bästa som hittills uppmätts. Resultaten för andel gymnasiebehöriga har ökat från 77,1 procent till 84,5 procent. Bland pojkar har snittet höjts från 193 till dagens 211,3 vilket kan jämföras med flickornas 243,9 till dagens 246.

— En viktig målsättning med kommunens skolutvecklingsprogram är att elevernas kunskapsresultat ska förbättras, så det känns väldigt bra att få bevis på att detta har skett. Nu fortsätter vi den här starka utvecklingen mot målet att bli en av Sveriges bästa skolkommuner år 2020, säger Ulrika Falk (S), kommunstyrelsens ordförande.

Att undervisningen utvecklas och att fler elever blir behöriga till gymnasiet och får goda kunskaper med sig är viktigt för varje enskild elev men också för hela Norrtälje kommun. Dessutom är resultaten preliminära men beräknas att höjas ytterligare under 2018 efter att sommarskolorna har varit.  

— Vi är mycket stolta över våra lärare och elever som tillsammans har jobbat hårt och målmedvetet så att vi idag kan presentera det här resultatet, säger Olle Jansson (S) ordförande i barn- och skolnämnden. 

Vad är meritvärden?
Meritvärde är en sammanräkning av betyg för ansökan och antagning till gymnasieskolan, högskola/universitet eller annan eftergymnasial utbildning.

Mer information:
Eva Wetterstrand Wickbers, förvaltningsdirektör Barn och utbildningskontoret tel: 070 2086058
Olle Jansson (S),  kommunalråd, ordförande i barn- och skolnämnden tel: 073 9623914

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.