Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

"Det är coolt att kunna flera språk" – Här är årets vinnare av Modersmålsmoroten

12 juni 2018

Finska Modersmålsmoroten är ett pris för att uppmuntra elever som läser finska. Här är årets pristagare!

Heli Kivimäki Hedin och Thea Packalén

Heli Kivimäki Hedin och Thea Packalén

Sedan 2016 delar kommunen ut ett pris för att uppmuntra elever i finska för fortsatta studier. Årets två modersmålspristagare heter Viggo Petrelius Sipinen, som går i årskurs 4 på Riala skola, samt Thea Packalén på åk 8 i Långsjöskolan i Rimbo. Vi gratulerar dem båda!

Kriterier

Kriterierna för att få priset är att pristagaren har visat stort intresse för sina studier i finska och har gjort framsteg i ämnet. Pristagaren utses och delas ut av kommunens samordnare för finskt förvaltningsområde, på rekommendation av berörda modersmålslärare i finska. Priset, som består av en bokpåse, diplom och blombukett, delas ut årligen i samband med att läsåret avslutas i juni.

Bakgrund

Finska är ett av våra nationella minoritetsspråk och dess framtid som levande språk i Sverige ligger i händerna på våra barn och unga. För att revitalisera språket är det viktigt att de som redan läser finska fortsätter med sina studier och att flera satsar på att läsa finska som modersmål. Just nu är det 56 elever i hela kommunen som läser finska.

– Pappa pratar finska, och jag tycker det är coolt att kunna flera språk. Det är svårt men det är kul med utmaningar, säger Thea Packalén som själv tog initiativet för drygt ett år sedan till att börja lära sig finska.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.