Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Ung Fritid fick 15 000 kronor för hälsosatsning

15 maj 2018

På tisdagen fick Ung Fritids enhetschef Gunilla Lundin och fritidsledaren Viktoria Söderstrand ta emot ett stipendium på 15 000 kronor från Roslagens Sparbanks stiftelse. Pengarna ska gå till en satsning i höst på en späckad hälsodag för kommunens ungdomar, som fritidsgårdarna runt om i kommunen ska arrangera.

stipendium Roslagens Sparbanks stiftelse Ung fritid

Gunilla Lundin och Viktoria Söderstrand fick på tisdagen ta emot 15 000 kronor från Roslagens Sparbanks stiftelse för sin satsning på hälsoveckan.

- Jag skickade in ansökan redan i januari, med sikte på vårens hälsovecka. Men sedan såg jag att stipendiet delas ut efteråt, och då passar det ju bra med en hälsodag i höst, säger Viktoria Söderstrand.

Motiveringen för stipendiet lyder: ”Med syftet att lära unga mer om kost och träning och även våga prova på ett träningspass så arrangeras en hälsovecka på tre fritidsgårdar. Tidigare hälsoveckor som ordnats gav resultatet att fler barn valde cykeln framför bussen på morgonen. Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 15 000 kronor till hälsoveckan.”

Ung Fritid har tidigare kört hälsovecka just på fritidsgården Gallerian i Hallstavik, men i år blev det en bredare satsning på samtliga fritidsgårdar i kommunen. Personalen har inte hunnit utvärdera årets vecka ännu, men efter den glada stipendienyheten väcktes lusten att göra det ännu bättre nästa gång.

- Vi kör på även nästa år, men först blir det en hälsodag i höst. Med hjälp av de 15 000 kronorna tänker vi engagera olika aktörer för att få ett spännande program. Men det är lite tidigt att säga vad det blir, vi får återkomma med fler detaljer, säger Viktoria Söderstrand.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.