Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Clean Car årets UF-företag 2018

23 maj 2018

För 13:e året i rad arrangerades UF-finalen (ung företagsamhet) för kommunens gymnasieelever på Roslagens Sparbank i Norrtälje. Till Årets UF-företag 2018 utnämndes Clean Car och Adam Pettersson i hård konkurrens.

Pristagarna Årets UF 2018

Roslagens Sparbank var värd för själva finalen där Adam Pettersson och hans Clean Car UF utnämndes till Årets UF-företag. Hans företag hade ett strålande resultat på 13 000 kronor i vinst. Och nu efter segern och den stora efterfrågan på jobb som Adam har märkt av tyder det mesta på att han kommer köra vidare med ett företag inom bilvård.

– Det har varit mycket jobb och har hela tiden blivit mer och mer. Men det har varit jätteroligt, säger vinnaren.

Segraren i Clean Car UF var tätt följt av killarna i Fresh House UF. Under finalen var det sammanlagt 14 företag som presenterade sitt händelserika år som unga företagare.

De unga företagarna har fått planera, organiserat och både startat upp och sett till att sina företag ska klara sig så bra som möjligt. Många av deltagarna har stått på mässor. Det har varit Draknästet-arrangemang i höstas och det hela avslutades med finalen nu 22 maj på Roslagens Sparbank i Norrtälje. De 14 företagen stod alla för fina presentationer för publiken på plats.

Be Brave UF dubbla segrare

I de fyra kategorierna tog Be Brave UF hem två segrar (i kategorin Årets hållbara UF-företag och i Årets kreativa UF-företag). Be Brave UF, som fokuserade på ämnet mobbning och bland annat sålt t-shirts består av Hanna Wärme, VD, Emilia Viktorsson inköps- och försäljningschef, Sebastian Andersson ekonomichef, Anton Kull, marknadsföringschef.

Fresh House UF som säljer doftpinnar och massageljus visade sig så framgångsrika att de vann kategorin Årets bästa muntliga framträdande samt blev näst bästa UF-företag 2018. Fresh House består av: VD Loke Blomberg, inköp-och försäljningschef Jimmy Gustavsson, marknadsföring-och kommunikationschef Anton Wessberg och ekonomichefen Johan Svärd.

– Nyckeln till att det gått så bra tror vi beror på att vi hela tiden under året försökt utveckla företaget och har förnyat oss hela tiden, säger VD Loke Blomberg under deras presentation.

Noterbart för årets ung företagsamhet var att det skett en vidareutveckling av arrangemanget. Det har skett ett fördjupat samarbete mellan näringsliv och kommun och skola. Bland annat har det visat sig genom att det kommit föreläsare från näringslivet till skolan. Man har också arrangerat Draknästet här i kommunen.

 

Pristagarna i de olika kategorierna:

Årets muntliga framträdande:

Vinnare:  Fresh House UF

2:a pris: La Café UF

Årets mest hållbara UF-företag:

Vinnare: Be Brave UF

2:a pris: Bekvämt UF

Årets kreativa UF-företag:

Vinnare:  Be Brave UF

2:a pris:  The Safe UF

Årets UF-företag Roslagen:

Vinnare: Clean Car UF

2:a pris: Fresh House UF

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.