Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Bättre företagsklimat anser kommunens näringsliv

15 maj 2018

Svenskt näringslivs årliga mätning av kommunernas företagsklimat visar på ett positivt trendbrott där företagen i Norrtälje kommun är mer nöjda med företagsklimatet än förra året.

Svenskt Näringsliv frågar varje år sina medlemmar om hur de upplever företagsklimatet i sin kommun. Det sammanfattade omdömet från företagen i Norrtälje kommun landar i år på 3,0 vilket är en höjning med 0,1. Efter två år med vikande resultat i enkäten vänder det nu uppåt igen.

– Det här är ett trendbrott för Norrtälje kommun och det är glädjande att kommunen faktiskt lyssnar på företagarna och vill ha en dialog med dem. Det är bra att ansträngningar ger trendbrott eftersom det ofta innebär att kommunerna blir stärkta i sitt arbete med näringslivsklimat, säger Anna-Lena Holmström, regionchef Svenskt Näringsliv.

I enkäten får företagarna svara på frågor i flera olika områden och de som områden som förbättrats mest i Norrtälje kommun är:

  • Tillämpning av lagar och regler
  • Service till företagen
  • Kommunpolitikernas attityder
  • Dialog med kommunledningen
  • Kommunens information

– Vi har under en tid arbetat systematiskt med en stor utbildningsinsats för att förbättra kommunens service till näringslivet så det är kul att se att vi fått ett trendbrott. Nu har vi en tydlig näringslivsstrategi på plats och de stora effekterna av de utbildningar vi genomför kommer synas ännu mer de kommande åren, säger Linda Börjesson, tillväxt- och utvecklingschef i Norrtälje kommun.

Företagen i Norrtälje kommun anställer i dag cirka 15 000 personer som bidrar med 3,9 miljarder kronor i skatt. I Norrtälje kommun har 174 företag svarat på Svenskt Näringslivs enkät. Läs hela rapporten från Svenskt Näringsliv på: www.foretagsklimat.se

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.