Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Chatta med oss
Så här hanterar vi dina personuppgifter
Ring oss på 0176 710 00
Ring oss på 0176 710 00
Göm
Starta ny chatt

Paraffin i vattnet kring Fogdö

10 april 2018

Det har upptäckts att det flutit iland klumpar av paraffin längs kuststräckan vid Fogdö.

Uppdatering 2018-04-16 kl. 18:13:

Kustbevakningens och kommunens inventering med hjälp av båt och flyg visar att påslagen av paraffin återfinns främst på den norra kuststräckan. Platsbesök kommer genomföras på fyndplatser av kommunpersonal under tisdag och onsdag för att bedöma mängden. Kommunen kommer därefter forma inriktning om insamling av paraffinet. De i området känsliga områden med höga skyddsvärden kommer att vara prioriterade för kommunens insatser. Vår och Kustbevakningens bedömning är att paraffinet är ofarligt, det går bra att själv plocka upp paraffinet – men använd för säkerhets skull handskar och samla in i separat plastsäck som kan läggas i den egna soptunnan.

Uppdatering 2018-04-11 kl. 16.08:

Kustbevakningen (KBV) har bedömt att läget inte är akut och planerar en överflygning under fredagen den 13 april. Därefter görs en bedömning av utbredning och omfattning av läget. Med grund på den bedömningen tas sedan beslut om eventuella behov av insatser för att ta bort paraffinet.

2018-04-10:

Kustbevakningen har undersökt och konstaterar att det rör sig om Paraffin, omfattning och utbredning är än så länge oklar men besked om detta väntas under imorgon onsdag den 11 april.

Vistas du i området och upptäcker klumpar som flutit i land? Kontakta Norrtälje kommun på 0176-710 00 så hjälper du oss att bedöma utbredningen.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.