Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Lämna in oregistrerade vapen

12 mars 2018

Pistol med patroner

Information om vapenamnestin.

Mellan den 1 februari och 30 april 2018 gäller straffrihet för olagliga eller oregistrerade vapen i Sverige.

Det handlar i slutändan om att få bort så många illegala vapen från samhället som möjligt. Hjälp till att minska antalet illegala vapen, det kan vara allt från gamla militärvapen, till ärvda pistoler och insmugglade vapen av alla de slag.
Under denna vapenamnesti kan den som utan tillstånd har skjutvapen och ammunition lämna in det till polisen. Det går bra att vara anonym och ingen kommer att straffas för innehav. Amnestin omfattar dock inte sprängmedel eller andra explosiva ämnen, polisen kan inte heller av säkerhetsskäl ta emot dessa.
Däremot går det att lämna in slutstycken, ljuddämpare, eldrör, pipor, stommar, lådor, trummor och mantlar till skjutvapen, samt armborststommar med avfyrningsanordningar,

Glöm inte att kontrollera att vapnet är oladdat. Det är viktigt för din och andras säkerhet.

Läs mer om vad som kan lämnas in samt hur det ska gå till på riksdagens webbplats:http://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/vapenlag-199667_sfs-1996-67

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.