Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Norrtälje kommun får jämna och höga poäng i SKL:s kommunanalys

23 mars 2018

Norrtälje kommun fick näst högsta poängsumman vid sin första utvärdering med kommunkompassen.

– Våra innovativa sätt att involvera invånaren i verksamheten är några av de styrkor som lyfts upp av SKL. Badhallarnas inbjudan av de flitigaste badgästerna till dialog om verksamheten, bygglovsbussens förmåga att vara tillgänglig där invånaren befinner sig, liksom den snabba rapporteringen i korta videoklipp av vad som beslutas på kommunfullmäktige visar på vårt fokus att ständigt öka värdet för våra invånare, kommenterar Norrtälje kommuns kvalitetschef Agneta Sjöberg resultatet från Kommunkompassen. 

Kommunkompassen är ett verktyg för utvärdering och analys av kommunens sätt att arbeta. Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) har använt verktyget sedan 2002 och utfört cirka 200 utvärderingar. Norrtälje kommun var med för första gången i år och fick 462 poäng av 800 möjliga. Av de andra kommuner som utvärderats enligt kommunkompassen för första gången, och i nuvarande version av verktyget, är det endast Ulricehamn som har fått högre poäng. 

Ulla-Marie Hellenberg och Agneta Sjöberg. 

– Vi har ett högt ingångsvärde i vår första kommunkompassutvärdering. Poängen är dessutom jämnt fördelad mellan de åtta huvudområdena, vilket visar på en stabil och bra grund att utgå från. Det finns därtill mycket som är uppstartat men som inte givit poäng vid denna utvärdering då vi ännu inte hunnit utvärdera och utveckla, vilket krävs för att kunna tillgodoräkna sig poäng. Nästa utvärdering kommer därför sannolikt resultera i ännu bättre resultat, säger Agneta Sjöberg, kvalitetschef i Norrtälje kommun.

– Deltagandet i kommunkompassen är en del i vårt arbete med att synliggöra förbättringsområden och uppnå bättre resultat, vilket skapar mervärde för våra invånare, säger kommundirektör Ulla Marie Hellenberg.

Fakta Kommunkompassen

Kommunkompassen är ett verktyg för utvärdering och analys av kommunens sätt att arbeta. Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) har använt verktyget sedan 2002 och utfört cirka 200 utvärderingar. Verktyget används även i Norge och Danmark.

Kommunkompassen analyserar kommunen utifrån åtta huvudområden: Offentlighet och demokrati, tillgänglighet och brukarorientering, politisk styrning och kontroll, ledarskap ansvar och delegation, resultat och effektivitet, kommunen som arbetsgivare – personalpolitik, ständiga förbättringar, samt kommunen som samhällsbyggare.

Har du frågor om Norrtälje kommuns resultat i Kommunkompassen kan du kontakta:
Agneta Sjöberg, kvalitetschef, 0176-711 61, agneta.sjoberg@norrtalje.se
Lars Lindberger, kommunikationschef, 0176-719 13, lars.lindberger@norrtalje.se

 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.