Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Avtal om Kläppen i hamn

13 mars 2018

Kläppenavtalet

Bild: Anna Müller/Peter Forslund

Stugan på lilla ön Kläppen har utedass, ingen elektricitet, men en makalös utsikt över ytterskärgården vid i Söderarm. Roslagens naturskyddsförening har förvaltat och renoverat stugan i 30 år. Det har varit många turer genom åren, men nu har ett 10-årigt avtal skrivits mellan kommunen och föreningen.

– Det här är ett exempel på när samarbete blir så mycket mer, säger ett glatt kommunalråd Ingrid Landin (MP). Civilsamhället och kommunen kan åstadkomma så mycket tillsammans.

– Så skönt, vi behöver inte oroa oss längre, säger Lasse Björklund och styrelseordförande Kristiina Mustonen från naturskyddsföreningen. Ett så här långt avtal gör att kan ha framförhållning i allt underhåll som behöver göras och kunna planera för framtiden.
– Vi riktar oss även till barn och ungdomar som tidigare inte varit vana att uppleva naturen. Vi hade flyktingungdomar här för ett tag sen som fick lära sig paddla kajak och bygga kompost.

Stugan kommer att användas i samverkan med andra föreningar, både för besök över dagen, men också för övernattningar. Åtta bäddar och gasolspis finns samt svale under huset.

– Och förstås massor med havsörn och lite för många förrymda minkar.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.