Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

"Vara snäll"-kampanjen för likabehandling

22 februari 2018

Medieelevernas "Vara snäll"-kampanj lockade många besökare och deras tankeväckande budskap om likabehandling sprider sig både på och utanför Rodengymnasiet.

Medieeleverna har utgått från Rodengymnasiets likabehandlingsplan och genom research och enkätundersökningar har de gjort nio olika "Vara snäll"-kampanjer. De har formulerat argument som är anpassade till målgruppen och marknadsfört kampanjen utåt mot press, politiker och influencers.


"Litet blir stort" hur ord kan skada.  


"Våga säga ifrån" vid sexuella trakasserier.

En del i kampanjen var dagens event i Rodengymnasiets aula. Besökarna fick ta del av elevernas tankar och budskap genom muntliga och skrivna berättelser, filmer och poddar. Det gavs även möjlighet att ställa frågor och prata enskilt med varje elev. 


"Dina ord och dina handlingar bär på konsekvenser"  

 
Albin Torstensson (Män för jämnställdhet i Roslagen) besökte eventet och fick en pratstund med eleverna.

Låt oss nu inspireras av denna kampanj och tillsammans sprida budskapet om likabehandling. Missade du att besöka "Vara snäll"-eventet kan du besöka elevernas kampanj webbsida https://varasnall.weebly.com

eller scanna in QR-koden nedan.

 

 
”Jag kommer att använda kampanjen i min roll som kurator genom att fråga ungdomarna om de har sett den och hur kampanjen har påverkat dem”.


”Vi tror att kampanjen kommer att påverka alla som har sett den och ge en tankeställare”.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.