Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Rimbo skola invigs 2020

9 februari 2018

Den nya skolan i Rimbo planeras att öppna och välkomna elever i samband med höstterminsstarten 2020. Byggstarten sker under våren. Norrtälje kommun är glada över att få en ny skola med framtidens skolmiljö i Rimbo.

Arbetet med att säkerställa att vi får bästa möjliga skola och kulturscen med särskilt fokus på trivsel, trygghet och hållbarhet under mycket lång tid framåt gör att skolan blir klar till höstterminen 2020, mot tidigare planerad öppning 2019.

– Det har varit ett jättearbete med flera inblandade grupper för att vi ska se till att få den skola och kulturscen vi vill ha och vi ser fram mot att öppna den bästa tänkbara skola hösten 2020, säger Olle Jansson (S), ordförande i barn och skolnämnden.                            

Nu är planeringsstadiet klart och byggstart är beräknad till april 2018. Skolan byggs för 350 elever i förskole- och lågstadieklasser samt en kulturscen med kapacitet för 350 besökare. Skolan kommer även innefatta en kulturskola. Kulturscenens lokaler kommer att vara anpassade för scenkonst, där Rimbo Kulturskolas större ensembler och andra grupper ska kunna framträda.

– Det är mycket hedervärt att Credentia har fått förtroende att bygga Rimbo nya skola och kulturscen. Arbetet att planera och projektera har pågått en tid och det ställs stora krav på bland annat miljön, energin och långsiktig hållbarhet.  Naturligtvis tittar vi också på verksamhetens synpunkter på trivsel och trygghet i kommande produktion, säger Ronny Jansson, vd för Credentia.

Planeringsarbetet har skett i ett nära samarbete med Barn- och utbildningsförvaltningen, Kultur- och fritidsförvaltningen, byggentreprenören och erfaren skol- och kulturverksamhetspersonal för att skapa bästa möjliga miljö för barnen och den kulturella utvecklingen i Rimbo. Även stiftelsen Tryggare Sverige har deltagit i arbetet för att skapa en trygg och säker vistelsemiljö i och runt byggnaderna.

Den beslutade budgeten är 110 miljoner kronor för skolan och 19 miljoner kronor för kulturscenen. Fram till att den nya skolan invigs kommer Långsjöskolan fortsätta att ta hand om elever i Rimbo med omgivningar.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.