Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Norrtälje kommuns satsning för jämlik skola: Utbildar pedagoger i NPF

19 februari 2018

Norrtälje kommun satsar på att utbilda pedagoger inom förskola och skola i hur elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar bäst ska bemötas.

För att skapa bästa möjliga förutsättningar för alla barn och elever satsar Norrtälje kommun på att vara en NPF-säker skolkommun 2025.

Personer med de vanligaste diagnoserna som ADHD, autism, Aspergers eller Tourettes syndrom upplever ofta ett utanförskap i skolan och mår dåligt. Ibland behövs till exempel en skärm i klassrummet för mer lugn och ro utan störande intryck.

Norrtälje kommun genomför nu en stor satsning för kompetenshöjning inom NPF som börjar med kompetensutveckling för rektorer, lärare, förskollärare och senare också en översyn av lokaler. I samverkan med flera aktörer som till exempel  intresseorganisationen Attention Roslagen arbetar vi för en ökad hälsa bland alla våra invånare.

Det här är en satsning som inte bara gynnar barn med NPF. Det som fungerar för barn och elever med NPF är bra för alla. Att arbeta för att alla ska klara skolan är en av de viktigaste skyddsfaktorerna för barn och unga i vårt samhälle. 

Satsningen får uppmärksamhet utanför kommunen, bland annat har Sveriges Radio varit på besök och gjort ett inslag om vår NPF-utbildning.

Twitter

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.