Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Provkörning av reservvattenverk i Västra-Syninge och Finsta-Kilen

8 januari 2018

Under måndagen den 8/1 2018 provkör Norrvatten och Veolia de reservvattenverk som levererar vatten mot både Norrtälje, Rånäs och Rimbo. Provkörningen startade under morgonen och kommer att avslutas senast kl. 16.00.

Måndag 8 januari, kl. 10.52

Vattenprover i reservvattentäkterna inför provkörningen visar att vattnet håller samma renhetskrav som vanligt, men har en något högre hårdhetsgrad än det mälarvatten som i normala fall levereras i de kommunalt anslutna vattenkranarna. Vattnet kommer dock att blandas med vanligt kommunalt vatten, vilket innebär att ändringen i hårdhetsgrad bör vara knappt märkbar.

Under provkörningen kan kommunala vattenabonnenter som bor mellan Syninge och Rimbo (Bergby) uppleva trycksvängningar och eventuellt missfärgat vatten, särskilt vid start och avslutning av provkörningen. Om vattnet blir missfärgat spolar man i kranen tills det kommer klart vatten.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.