Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Här är nya kulturkatalogen

12 januari 2018

Våren är fylld av en lång rad spännande kulturaktiviteter i kommunen. Här hittar du allt – samlat i nya kulturkatalogen.

kulturkatalogen collage

Som vanligt finns det mycket att välja på för den kulturintresserade i Norrtälje kommun. Konsthallen och museet satsar stort på våren och sommarens utbud och först ut är utställningen ”Vi som längtar till framtiden” av Sofia Hultin. Hen arbetar med performance och video utifrån sitt intresse för marginaliserade berättelser och queer historieskrivning. Vernissagen är den 19 januari klockan 18.00-19.00 på konsthallen.

Redan veckan därpå är det dags för nästa spännande vernissage på konsthallen. Då är det Ulrika Wärmlings måleri som lyfts fram i en ny utställning. Här använder konstnären representanter för Lolitakulturen för att synliggöra samhällsfenomen i vår samtid. Hennes målningar samspelar med varandra utifrån en tematik som tillsammans med egensydda klänningar blir till en scenografi. Vernissagen är den 27 januari klockan 12.00-16.00.

 I vårens kulturkatalog presenteras en lång rad spännande utställningar på konsthall och museum, exempelvis den sydafrikanske konstnären James Webb, en utställning över rysshärjningarna 1719, Kaspersamlingen presenteras i en påkostad utställning under sommaren.

Men det bjuds även på scenkonst och musik. Bland annat kommer en 80 man stark manskör från USA och underhåller i Norrtälje kyrka. Bengan Janson trio samt duon Stefan Harg (klarinett) och Katarina Ström Harg (piano) är några av de framträdande musiker som står på scenen under våren.

 2018 skulle Ingmar Bergman ha fyllt 100 år, och detta jubileum firas på många sätt runt om i landet. I Norrtälje uppmärksammas Bergman på ”Filmlördag” den 17 mars. Då håller manusförfattaren och filmvetaren Johan Bergman Lindfors en föreläsning och berättar om Bergmans liv och verk, samt visar rörliga bilder ur regissörens produktion.

Som vanligt står Norrtälje bibliotek för ett digert programutbud. Utöver återkommande programpunkter (som exempelvis bokcafé och språkcafé) bjud spå författarframträdande av Anders de la Motte, Sofia Rapp Johansson samt Ulf Peter Hallberg.

Här hittar du vårens kulturkatalog i digital form. 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.