Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Beslut om gemensam trygghetspolicy skapar långsiktighet

19 december 2017

Kommunfullmäktige beslutade under måndagens sammanträde att anta policyn för trygghetsarbetet i Norrtälje kommun.

Policyn pekar ut riktningen och strategiska utvecklingsområden för kommunens trygghetsarbete för att uppnå en hållbar samhällsutveckling. Målet är att öka den upplevda tryggheten för alla i hela kommunen och att Norrtälje blir Sveriges tryggaste kommun.

– Kommunfullmäktiges beslut skapar förutsättningar att leda ett långsiktigt strategiskt arbetet med samtliga förvaltningar, polisen, föreningar och civilsamhället. Med målsättningen att bli Sveriges tryggaste kommun,  Marita Bertilsson, chef Trygg i Norrtälje kommun.

Trygghetsarbetet i Norrtälje kommun utgår från kommunens vision och värdegrund. Policyn är framtagen för att stödja kommunens övergripande målområden, en hållbar tillväxt och utveckling, barn och ungas framtid och trygg välfärd i framkant. Trygghet är individens upplevelse av sin egen säkerhet, som beror bland annat på, en känsla av kontroll, tillit till samhället och andra människor samt individens tro på sin egen förmåga att hantera eventuella konsekvenser av att utsättas för brott eller ordningsstörningar.

Policyn innehåller fyra strategiska inriktningar som tillsammans bidrar till ett hållbart och systematiskt trygghetsarbete:

 Här kan du läsa hela policyn.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.