Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Alla anställda i Norrtälje kommun utbildas inom barns rättigheter

6 december 2017

Nu börjar utbildningssatsningen inom barnkonventionen för alla tjänstepersoner och politiker i Norrtälje kommun.

Kommunstyrelsen har beslutat att över 2000 tjänstepersoner och politiker ska utbildas i barnkonventionen fram till 2019. Syftet är att alla ska förstå vad det innebär att arbeta utifrån barnkonventionen och ge medarbetare en grund för att kunna införa den i verksamheterna.

 Jag särskilt glad och stolt över att Norrtälje kommun har valt att satsa på att utbilda våra medarbetare. Det borde vara något självklart att alltid ha med barnens perspektiv, men det blir inte alltid så. Nu ser vi till att alla får en bra kunskapsbas att stå på och att man får förståelse för hur deras verksamheter påverkar barn, säger kommundirektör Ulla-Marie Hellenberg.  

Inledningsvis utbildas medarbetare som arbetar i kommunhuset Ankaret, vilket innefattar tjänstepersoner från bland annat kommunstyrelsekontoret och samhällsbyggnadskontoret. Utbildningen består av en tvåtimmars föreläsning av en extern utbildare som är expert på barnkonventionen. I slutet av 2018 är målet att 75 procent av all personal ska vara utbildad och 100 procent i slutet av 2019. Eftersom det dröjer innan alla medarbetare fått utbildning får alla dessutom en kortare introduktion under 2017.

Barnkonventionen antogs 1989 av FN och fastställer barns rättigheter i världen. I Kommunstyrelsens verksamhetsplan finns det ett mål att alla medarbetare och folkvalda ska genomgå utbildning om Barnkonventionen under perioden 2017-2019.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.