Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Svanbergaelever piggare och lär sig lättare med schemalagd pulshöjning

14 november 2017

Tre dagar i veckan tränar eleverna i Svanberga skola pass där de fokuserar på ökad puls. Det har gett positiva resultat.

Enligt forskning ger pulsträning förbättrade förutsättningar för inlärning. Därför har Svanberga skola infört pulsträning tre dagar i veckan för elever i årskurs åtta och nio. Tillsammans med de ordinarie idrottslektionerna innebär det att eleverna har rörelse på schemat fem gånger i veckan.

Syftet med träningen är att öka inlärningsförmågan och förbättra minnet. 

– På Svanberga arbetar vi med att skapa förutsättningar för bra inlärning. Vi ser att pulsträningen bidrar till detta, säger rektor Inger Langetz, rektor Svanberga skola.

Övriga positiva effekter som kommit fram hos andra som jobbat med detta är också större samhörighet i klassen och gruppen, minskad stress och bättre uppmärksamhet.

– Vi får genom pulspassen piggare elever som lär sig bättre, får ökat välmående och förbättrad hälsa. Det vi kan se hittills är att det upplevs positivt av eleverna, de flesta känner sig piggare och mer välmående, säger Anna Lantz och Erica Samuelsson, förstelärare i idrott och hälsa.

Pulspassen genomförs i 20 minuter, och innebär att man ska vara i rätt pulszon, det vill säga på ca
70 % av sin maxpuls, under den tiden. Pulspassen är obligatoriska för alla elever men genomförs helt utan bedömning. Pulsträning har genomförts framgångsrikt på flera skolor runt om i landet.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.