Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Etnografiska museet

10 november 2017

Torsdagen den 19/10 var eleverna i årskurs 3 på samhällsprogrammets beteende- och samhällvetenskapsinriktning på studiebesök på Etnografiska museet. De fick där delta i visningen ”Genus, familj och sexualitet” som bland annat berörde könsroller och normer i olika kulturer genom historien.

Studiebesök Etnografiska

Elev läser om hur amerikanska urbefolkningen skulle ”vittvättas” genom att bland annat delta i skolundervisning.

Studiebesöket var ett samarbete mellan beteendeinriktningens kurser HUM/SAM, Sociologi, Psykologi samt Etnicitet och kulturmöten. 

Elevernas röster om studiebesöket:

”Utställningarna var väldigt intressanta, speciellt de som innefattade normer och HBTQ+ i andra kulturer. Jag tycker att vi ska fortsätta jobba med det. Till exempel om homosexualiteten i Japan och transsexualiteten hos urbefolkningen i USA.”

”Jag tycker att hela besöket var väldigt intressant. Det kändes inte som att vi var där så pass länge som vi faktiskt var, när vi satt och lyssnade på guiden. Jag tror det är bra och viktigt att få lära sig om sådant här.”

”Jag skulle vilja prata mer om likheten mellan hur indianerna behandlades och hur deras barn blev tagna till skolor och hur samerna behandlades. Även se likheterna i dagens samhälle med all segregation.”  

 
Inga skor i tipin – Beteendeeleverna kan bete sig!  


Guiden berättar att män kunde stanna hemma och ta hand om barn och hem samt att kvinnor kunde vara krigare.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.