Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Norrtälje kommun bäst på förebyggande arbete mot alkohol och droger

15 november 2017

För andra gången på fyra år har Norrtälje kommun vunnit utmärkelsen Årets förebyggande kommun. Priset delas ut av Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning (CAN) till en kommun för långsiktigt alkohol- och drogförebyggande arbete.

Årets förebyggande kommun 2017

– Vi är jätteglada över att tilldelas detta pris igen, ett stort tack till alla som varje dag gör skillnad för våra invånare, säger Ulrika Falk (S), kommunstyrelsens ordförande.

Priset Årets förebyggande kommun tilldelas en kommun som uppnår höga poäng i Preventionsindex och som har en bra policy för det förebyggande arbetet kring alkohol, narkotika, doping och tobak (ANDT). Indexet omfattar både faktorer som policy och struktur och genomförande av insatser för att minska tillgång och efterfrågan. Särskilt vikt för detta pris läggs vid kvaliteten på kommunens policy för alkohol- och drogförebyggande arbete. I Norrtälje kommun samordnas detta arbete av Trygg i Norrtälje kommun (TiNK), som är en avdelning inom kommunstyrelsekontoret som samordnar kommunens trygghetsarbete.

– Att Norrtälje kommun åter igen vinner detta pris är en bekräftelse på att vårt förebyggande trygghetsarbete är framgångsrikt och uppnår goda resultat, mycket tack vare en väl fungerande samverkan mellan kommunen, civilsamhället och Polisen, säger Marita Bertilsson, chef för Trygg i Norrtälje kommun.

– Det förebyggande arbetet i våra skolor är mycket värdefullt, och många gånger avgörande för att våra barn och elever kan tillgodogöra sig undervisning. Vi delar en stor stolthet över utmärkelsen, säger Eva Wetterstrand, Barn- och utbildningsdirektör.

Den goda samverkan med Polisen i Norrtälje är avgörande för den goda effekten av det förebyggande arbetet.

– Det är med stor glädje och stolthet som jag kan konstatera att det samarbete som vi har i Norrtälje kommun nu uppmärksammas och bekräftas. Min absoluta övertygelse är att en gemensam lägesbild och bred samverkan med kommuninvånare, kommunen och näringslivet är de framgångsfaktorer som ligger till grund för denna utmärkelse. Ska man sammanfatta det driv och engagemang som finns med ett ord så blir det – tillsammans, säger Björn Cewenhielm, lokalpolisområdeschef Norrtälje.

CAN, är en ideell förening som har till uppgift att sprida information om alkohol och andra droger. De genomför bland annat återkommande nationella undersökningar om skolelevers drogvanor och drogutvecklingen i Sverige samt om narkotikapris-utvecklingen. 

Läs mer om TiNK och vårt arbete kring ANDT.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.