Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Återvinningsstation på Blidö tas bort

13 november 2017

Återvinningsstationen vid Bromskärs brygga på Blidö i Norrtälje stängs den 22 november på grund av upphävt bygglov. I nuläget finns ingen ersättningsplats att tillgå och man vet inte när eller om en sådan kommer att etableras, men Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI) arbetar för att hitta en ny placering. Under tiden hänvisas därför alla som vill återvinna förpackningar och tidningar till andra stationer i kommunen.

Kvinna som sorterar på återvinningsstation

Återvinningsstationen vid Bromskärs brygga måste stängas då bygglovet har upphävts i Mark – och miljööverdomstolen. Det givna bygglovet överklagades av innehavarna av närliggande fritidsfastigheter och nu har frågan om bygglovet tagits så långt det går. Tillsvidare saknas ersättningsplats och närmaste stationer som finns att tillgå är i Åkersberga eller inne i Norrtälje.

– Vi arbetar ständigt för att öka möjligheterna till återvinning och därför är det såklart ogynnsamt när en återvinningsstation måste stängas, säger Annika Ahlberg, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI), och fortsätter med att bolaget arbetar för att hitta en ny plats som ska underlätta återvinningen för alla hushåll på Blidö och hoppas alla kan ha överseende under tiden.

På FTI:s hemsida kan man snabbt hitta den återvinningsstation som ligger närmast från där man befinner sig och se uppgifter om när den töms och städas.

– Vi är medvetna om att de stationer vi hänvisar till ligger en bit bort, men hoppas ändå att alla återvinnare fortsätter att källsortera och lämna sina förpackningar och tidningar till återvinning, säger Annika Ahlberg.

Återvinningsstationer är till för hushåll och ger dem möjlighet att lämna sina pappers-, plast-, metall- och glasförpackningar samt tidningar till återvinning, vilket väsentligt bidrar till att vi aktivt sparar på jordens ändliga resurser vid tillverkning av nya förpackningar, produkter, glas och tidningar.

Företag och andra verksamheter hittar var de gratis lämnar sina verksamhetsförpackningar på FTI:s hemsida.

För grovsopor hänvisar FTI till fastighetsägarens miljö- eller grovsoprum eller till information på kommunens hemsida. FTI arbetar för att återvinningsstationer ska vara trygga platser att gå till, till förmån för invånare i de områden de är placerade.

För ytterligare information:
Kontakta Annika Ahlberg, Regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI) på tel. 08-566 144 01 eller e-post annika.ahlberg@ftiab.se.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.